Milyen legyen a trópusi akvám?
A sorokból nekem az jön át, hogy ez a terv a kezdeti fázisában van, még az elméleti alapozás előtt. Éppen ezért küldök egy linket, ami kimondottan ebben a fázisban a leghasznosabb: [link]
Tényleg mindent (is) megtudhatsz.
Köszönöm de nekem nem most lesz először akváriumom (már 6 hónapja van 1 bettám)
én konkréten a trópusi akvára lennék kíváncsi.
"Ez lesz az elso ilyesmi akvám"
"nem most lesz először akváriumom (már 6 hónapja van 1 bettám)"
Te, szerintem ennek így reggel, frissen és kipihenten fuss neki még egyszer!
Írd le légyszi a tartási körülményeit a Bettának! Akváriumméret, szűrő márka, pontos típus, hőmérséklet, berendezés, etetés, vízcserék (mennyit, hogyan, milyen gyakran) stb.
Az van, hogy a Betta az egy trópusi hal (26-28°C, 30+ liter, szűrő, rengeteg növény), úgyhogy az alapok azonosak, csak mindenből nagyobbat / többet veszel. Szóval pontosan mit szeretnél tudni?
Remélem nem bánod, hogy rákérdezek: miért 60 liter? Elsőre lehet, hogy nagynak tűnik, de ha azt nézed, hogy a neonhalnak meg a legtöbb 5 cm körül pontylazacnak 80 cm hosszú úszótér kell, hamar rá lehet jönni, hogy még így is nagyon limitáltak a lehetőségeid.
„Én trópusi akva alatt olyasmit értettem amiben van egy csapat rajhal és még mellé másfajta halak.” Mentségemre szóljon, hogy ezt nem sejthettem előre. Bár még mindig itt motoszkál bennem, hogy társas akváriumra gondoltál…
Na de a lényeg…60 liter…a lehetőségek itt sem bővebbek sokkal…egy példa a kevés közül: nanohalak vízközt és törpe coryk (max 6) alul, az aljzat ne bazalt legyen a coryk miatt, éle van, a növényzetet a fény és a vízkémia körvonalazza, legyen szabad kiúszótér az előtérben egy 8-10 egyedes nanocsapatnak. Az igényeket össze kell hangolni (celsius, GH), a GH-t le kell nyomni ha magas, néhány nanofajnak még jobban mint egy harcosnak. Min 10szeres névleges szűrés körül nézelődnék, esőztető itt sem árt, osztja az áramlást…
Szerintem akinek az akvaguru nem tud újat mondani, annak egy hasonló projekt sétagalopp lesz. Én (már) nem féltelek…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!