Kutya vagy macska?
Melyiket szereted jobban? Miért?
Én a kutyára szavazok, volt 2 macskám régen, de szerintem semmire nem voltak jók, volt hogy 2 napra eltűntek, meg úgy kellett fél óráig csörögni nekik a kajával hogy megjenelenjenek és sok mindent nem lehetett velük kezdeni. A kutyával lehet labdázni, sétálni, futni, és szeret minket, látszik rajta hogy a család része akar lenni. És kisbabánk van, azt is imádja, szabályosan őrzi vagy ha kint altatom és felébred és elkezd sírni ha nem rohanok 2 másodperc után hozzá a kutya már nyüszít meg dugja be a fejét az ajtón, hogy mi van már.. Olyan az embernek mint egy másik gyerek, annyira okosak, néha azt hiszem mindjárt leült mellém és megszólal :D Macskáknak nem sok hasznát látom. De kíváncsi vagyok macskások ellenvéleményére is persze :)
Kutya, ugyanazért mint te.
Mikor a fiunk kicsi volt és kint medencézett nyáron, persze kint voltunk vele, de a kutya el nem mozdult onnan még ha kajával csalogattuk se úgy nézte a kicsit. Németjuhász. Szerintem ha valami gond lett volna vele még ki is szedte volna de komolyan.
Állatbarát vagyok, nincs kivétel
Kutyám és macskám is van, mindkettőt szeretem, mindkettőt másért.
Mondjuk mi a macskával is tudunk bújócskázni, mert a sok foglalkozás miatt nagyon okos állataink vannak.
Macska :D
Valójában azért szeretem a macskákat mert arrogáns hálátlan bunkó dögök és jól tudják hogy cukik és ezzel igrn jól manipulálnak :D amúgy tényleg értelmesek néha. De általában nem és olyankor nagyon szórakoztatóak.
És nem kell egy egész napirendet hozzáigazítanom. Számomra fontos szempont hogy Őket marhára nem érdekli ha csak este érek haza. Persze ha késik a kaja akkor eljátszák nekem a hattyúk halálát, de egy macskának nincsenek különleges igényei. Ha kettő van akkor meg meg is dögölhetsz, őket nem érdekli amíg van kaja :D
Nekem 3 van, naponta ha 45 percet - órát játszok velük ténylegesen aktívan. Tökéletesen el vannak.
Az egyik egy keleti rövid szőrű. Bennük az a jó (a denevér fülük mellett :3) hogy iszonyatosan beszédesek. Szoktam vele egész komoly beszélgetéseket folytatni :) és mivel mindig vissza nyávog az embernek olyan érzése támad hogy értelmes állatok (aztán persze beszorul a feje egy pohárba és rájössz hogy mégsem :'D )
Labdázni, agilityzni macskával is lehet meg egyszerűbb trükköket is megtaníthatsz neki. Igaz a fél életedet rá kell szánnod de ezek után sokkal nagyobb lesz a sikerélmény mint pl egy kutyánál aki ezt 2 nap alatt megtanulja. :D
Ha hazaérek és meghallják a zár hangját már jönnek is. A farkuk égnek áll és kocognak oda hozzám :)
Nekem társaságot nyújtanak, megnyugtatnak (anno kamaszkoromban a macskánkkal "gyógyítottam" magam mikor a szüleim elváltak) szórakoztatnak, cserébe viszont nem kell különösebben átrendeznem az életemet (elég csak a lakást)
Nagyrészt Öntisztító állatok, utálnak koszosak lenni, csak át kell fésüljem napi 2x és szőrözni se nagyon fog.
Nyilván nem kis pénz a tartása és károkat is okoz, de ezt gyakorlatilag bármelyik háziállatról el lehet mondani. A barátnőm nyuszija pl falat bont :D
26N
A világ összes állata :D
Sose tudtam megmondani kutya vagy macska, mindig volt mindkettő. Teljesen különbözőek, így nem is lehet őket összehasonlítani ez alapján. Mindkettőben azt szeretem, ami ő maga.
A macskák amolyan rakásolható állatok. naponta 20-23 órákat alszanak, meglehetősen önállóak, nem kell órákat szánnod arra hogy ne unatkozzon, nincs nagy helyigénye és 2-3 macska szinte alig igényel több foglalkozást mint egy. A macska egyszerű mint a faék, agyban, gondolkodásban, tartásban, jellemben is. Elég egyszer rájönni mi a viselkedésük alapja, mert a macskák 60%a ugyanazon alapokon gondolkodik. Nem kell dominancia harcot vívnod vele.
Reggel és este jàtszol vele 10-10 percet, 2x megeteted, egyszer leviszed a végtermékét illetve azután kiszellőztetsz és kb ennyi
Off: Kérdező,ha egy macska rendesen van tartva,nem kibaxva a kertbe,hogy "na legyé' el",akkor egészen máshogy is lehetett volna viszonyulni hozzájuk.
On: Én macskapárti vagyok. Nem olyan tapadósak és ha épp nincs kedvem a bájolgáshoz,békén hagynak. Azt meg egyenesen imádom,hogy van elég egójuk nekik is ugyanehhez. Viszont mikor ők jönnek,hogy "ne gyere szeress,etess,kényeztess",olyankor nagy a szerelem.
Emellett ők más foglalkozást és játszást igényelnek,de velük is lehet testmozgást végezni (tipikus madzagon valami gyöngy,csomóval futás) és passzívan is szórakoztatóak (laserpointer,saját rágható macskajáték).
Plusz tudni róluk,hogy sunyik. Mindig sumákolnak és a rivaldafényben akarnak tetszelegni. Ez a személyiségük része,ami igazan különlegessé teszi őket más állatokhoz képest.
Más-más okokból társultak az ember mellé és más időpontokban. A kutya jobban alkalmazkodott az emberhez, mert a háziasításának már mintegy 30ezer éves történelme van, és azért háziasította az ember, hogy védje és segítse. A macska viszont még tízezer éve sincs az ember közelében, és a szerepe is az volt, hogy levadássza az ember háza körül a rágcsálókat, így az együttműködési képességei nem is voltak fontosak az ember számára egészen a közelmúltig, amikor a macska egyre inkább házi kedvenccé vált. Erről nem a macska tehet. Persze, hogy egy kutyát könnyebb szeretni ezek miatt. Újabban sokféle macskát tenyésztettek ki, van köztük, amelyik jobban ragaszkodik az emberhez, jobb házi cicának.
Nekem egyik sincs egyébként, de mindenki az alapján választ / válasszon azon kívül, hogy melyik állathoz vonzódik, hogy melyik állat gondozását tudja felelősen ellátni. Pl. aki tudja, hogy nem képes biztosítani elegendő törődést egy kutyának, mondjuk napi 3-5 sétát, stb. de mindenképpen szeretne állatot, annak jó választás lehet egy ragaszkodóbb típusú benti macska.
Mindkettőt szeretem, de inkább macska párti vagyok.
. Van egójuk, nem alázkodik meg a gazdának, mint a kutya, nincs azzal baj, hogy a kutya megalázkodik, de én nem szeretek így egy állat felett "uralkodni", tehát egyrészt ezért
. Nagyon önállóak teljesen el vannak, ha nem vagyunk velük egész nap. Mégis örülnek, amikor haza jövünk
. A mieink a kezdetektől kezdve foglalkozva volt velük, ha felveszed egyből elkezd dorombólni, kivéve ha játszik, akkor be vannak pörögve. Ha valami bajuk van, szólnak.
. És hát gyönyörűek, még a mozdulataik is.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!