Nálatok is egyre kevesebb a fecske, gólya, béka?
Évekkel ezelőtt ilyenkor már alig bírtunk biciklizni, mert ott cikáztak közöttünk a fecskék. Egy-egy esős nap után millió egy elütött béka volt az úton, őket sem győztük kerülgetni.
Belőlük egyre kevesebb van, így egyre több rovar.
Mit lehetne tenni ezellen? Hosszú távon nem lesz jó vége :/
Egyre kevesebben tartanak disznót, haszonállatot, amin a légylárvák tenyésznek, ezért nincs fecske.
A békákat évekkel ezelőtt elütötték, ezért a gólyák is elmentek tőletek.
Nálunk gólya még sok van.
A békák a vàrosiasodás miatt tűnnek el.
Tudni kell, hogy a békák ugyanoda járnak vissza szaporodni, ahol ők is születtek. Vidéken ez nagyon látványos tud lenni, nagyszüleim faluja pl régi mocsaras területre épült anno, emiatt mindig is sok volt arra a béka.
Mikor gyerek voltam, ezrével jöttek minden évben, mostanra eltűntek teljesen. Mert a béka nem tudja, hogy nem kéne átmenni az úton, határban kéne maradni, elütik stb. Nagyiméknál is, mostanra elvétve làtni egyet-egyet, harminc év alatt szépen lassan eltűntek.
Gólyát vidéken sokat látok, ahogy fecskét is. Szerintem inkább csak a "nagyvárosok" környékén szembetűnő a fogyatkozásuk. Fészkelőhely semmi, ha találnak is valamit, azt folyamatosan leverik.
Én Budán lakom távolabb a belvárostól, itt sem látok 1 fecskét sem. Denevérek vannak késő délután vagy estefelé, ők szedik össze a rovarokat. De nekik is egyre kevesebb életterük van. Régebben sok "békánk" volt a kertben, ma már csak elvétve làtok. Természetvédelmi területen hallok csak kuruttyolást.
Méhet viszont sokat làtok szerencsére (azaz viszonylag sokat).
4-es vagyok és MA MEGJÖTTEK A FECSKÉINK!!!:):):)
Igaz, hogy a 3-ól csak 1 család, de már az is valami!
Talán megjön a többi is, reméljük!
A szomszédunkba is! Úgy látszik, együtt voltak valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!