Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért az ember vált intelligen...

Miért az ember vált intelligens lénnyé?

Figyelt kérdés
Miért nem egy másik fáj is, vagy több lett civilizáltabb folyamatosan? Mitől függött anno, hogy kialakulhasson valamelyik "állatfajból", intelligens élet?

2019. ápr. 25. 11:04
 1/6 anonim ***** válasza:
25%
Jé, az ember intelligens lénnyé vált? Mesélj még!
2019. ápr. 25. 11:18
 2/6 anonim ***** válasza:
80%

Delfin, elefánt, kutya, holló stb. Ezek nem intelligens lények? Az hogy az ember (és még sok állat is) megtanult eszközt használni, és maga körül átformálni a világot még nem takarja az intelligencia fogalmát.

Amúgy meg, intelligencia, és civilizáció fogalmába se nagyon fér bele az emberiség úgy a fele szerintem...

2019. ápr. 25. 11:21
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Nem az ember vált intelligens lénnyé, hanem speciális intelligenciája miatt lett ember.
2019. ápr. 25. 11:43
 4/6 anonim ***** válasza:
32%

[link]

:D:D:D intelligens lény :D

2019. ápr. 25. 12:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Jó, én arra gondolok, mikor kivált a többi lény közül, és kétlábra állt, és valamiért kimagasló intelligenciája lett a többi állat közül. Tudjátok a történetet, ezt mesélték az iskolában. A többit is szeretem mint állat, de most arra akartam a választ, hogy volt e valami különösebb oka annak, hogy ezt a tulajdonságát az ember még tudta élni, elő tudott (még réges régen) jönni, hogy igen nekem van eszem, és fejlődésnek indult, s lám így lett az emberi faj. Köszönjük :)
2019. ápr. 25. 15:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért ez az intelligencia érdekes dolog és el lehetne rajta filozolfálgatni. Egy ember soha nem találna oda sehova magától a Föld mágneses tere alapján, nem érzi meg előre a földrengést pl. Puska és egyéb segédeszközök nélkül soha nem lenne képes elejteni egy nyulat sem, nem hogy egy szarvast. Mindenféle eszközhasználat nélkül hamar éhen halna kint.

Viszont valamiért elkezdett GPS-t, telefont, iránytűt, repülőgépet gyártani, amire az állatvilágban nem volt még példa. :D

2019. máj. 10. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!