Milyen állatot vásároljak, ami aranyos és szelíd?
A macskát érdemes lenne ivartalanítani.
A kiscicát pedig, ha lakásban, ember mellett, kézhez szoktatva nevelik, akkor nem lesz vadóc. Persze, míg kölyök a macska, addig játékos.
Birka lakásba? Nem hinném, hogy ez jó ötlet. Kintre inkább.
A cicát mindenképp ivartalanítani kéne - egyrészt gondolj bele, mennyi árva kiscica kerül az utcára (túlszaporulat van cicákból, pláne ha vadóckák is)
Másrészt rengeteg betegség van, ami ivartalanítással megelőzhető (pl. gennyes méhgyulladás)
Vagy belehalhat a szülésbe.
Harmadszor gondolj bele: Van egy kislányod, aki néhány éve megszületett. Nehezen tudom megállapítani az írásokból, hogy nő vagy férfi írta, de mindkét szülő tisztában van hogy mennyi felkészüléssel, majd fájdalomba és energiába telt a terhességtől a megszületésig az egész procedúra.
Most képzeld el mindezt évi kétszer, 4-6 gyerekkel. Tönkre tud menni a szervezete, ez is csökkenti az évei számát.
Nekem 2 nőstény nyuszim van(holland törpenyulak), egy szürke és egy vörös. A vörös vadabb, ijedősebb, míg a szürke cukibb, szelídebb, bújósabb, kézhez szokottabb. Amaz hisztisebb és félősebb, de nagyon szép nyuszika az is. A szürkét Szotyinak, a vöröset Fifinek hívják.
Nagyon édesek, szelídek, bár mint említettem, Fifi félősebb, mint Szotyi, de azért Fifi is ideig óráig megül az ölembe, és simizni is lehet őket, Bár szotyit jobban lehet "gyömöszölni".
Nyuszi(az enyém neve Szami és szürke, nősti, volt mellette másik, de hisztis volt, azt eladtam).
Esetleg még papagáj, bár nem szőrös, hanem tollas. nekem rozella hímem van, cuki naon, bújós, beszél is, és 1 hét alatt lett szelíd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!