Ha vízkőoldóval mosom el a cica tálját, attól lehet valami baja?
Miszáj sajnos vízkőoldóval leoldanom a vízkövet a macska edényéről, mert a vízkő már nagyon vastagon van rajta és, mintha penészes is lenne. Nem tudtam lesúrolni mással.
Ha ezzel takarítom le és utána nagyon alaposan átmosom forró vízzel, esetleg egy-két napot hagyom 'szellőzni', akkor árthatok vele a cicának?
(Igen, utólag eszembe jutott, hogy lehet, ecettel kellett volna, de mostmár mindegy.)
Köszi!
Anya szerint nem lesz baja, de majd meglátjuk. Egyelőre még ázik a tál.
Amúgy is kényes a tálkájára, főleg az ivóvízre. Ha elfogadja belőle, akkor marad, ha nem, akkor megválok tőle. :)
Mármint a táltól, nem a macskától :D
Ha utána még elmosod mosogatószerrel, akkor nem lehet baj. De azt is alaposan le kell öblíteni.
Az ecet az jó megoldás lesz legközelebb.
Köszönöm!
Igen, persze, úgy gondoltam, hogy jó alaposan elmosom forró vízzel és mosogatószerrel, többször átöblítem utána.
Ha csak nem értékes, drágább tál kukába is dobhattad volna, mert a tisztitószer+viz+energia amit belefeccölsz egy 200ft-os egyszerű műanyag tálka ára.
Legközelebb citromlével tedd, ha mindenképpen muszáj, én azzal pucolom az ivókútjukat. Tökéletesen vizkőtleníti 1 éjszaka alatt.
Az erős vegyszert, amit a háztartásban használunk eszembe nem jutna ilyenre használni és akármennyire mosod a mikro részei ott maradnak. Én nem adnék már ebből a tálból az állatomnak.
Azt nem árt tudni, hogy az "erös vegyszer"-nek nevezett vízköoldó citromsavból van, azaz nem rosszabb, mint a citromlé vagy ecet!
Ha vízzel kiöblíted a tálat, akkor semmi baja sem lesz töle a cicának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!