A kertiróba beköltözött egy vizisikló és anyukám meg akarja ölni mit csináljak?
Két részre bontom válaszom:
1.
Biztosan sikló? Magyarország területén él két vipera faj, bár ritkák és deffenzívek (nem offenzív alkatúak), szerencsére. A sikló szembogara kerek, harapása félköríves. A vipera szeme reptoid-szem (azaz hüllő szem, de pl a macska szeme is), harapása két "pötty" nyomot hagy.
2.
A vízisikló védett állat Magyarország területén. Bántalmazása fokozott törvényi szankciókat vonhat maga után (természetesen az összes gerinces bántalmazása, kivéve ún. "haszonállat" esetén, törvényesen szabályozott körülmények közepette).
A vízisikló eszmei érték: 25 000 Ft
Kérdező: Tényleg fogd meg a siklót, és vidd el valahova, ahol szabadon engeded, lehetőleg vízparton. Ha nem mered vagy tudod megfogni, szólj valamelyik állatvédő szervezetnek, vagy akár lépj érintkezésbe a Magyar Madártani Egyesülettel, ők majd megfogják és elviszik.
17:57-es: nem kellene itt szítani a feszültséget feleslegesen, egyik vipera fajunk sem fog a tóba, vízbe belemenni. Kifejezetten szárazságkedvelő kígyók.
Javaslom végiggondolásra, ki szítja a feszkót. Megírtam a vonatkozó lehetséges szankciókat, hogy aki nem állatbarát, azt legalább a törvény tartsa vissza.
Arról meg nem tehetek, hogy a kedves kérdező elírta a "kertitavat". (Most esett le nekem, hogy ezt akarta írni.)
#2 persze egy vipera beköltözik a kerti tóba. Nem élnek viperák lakott területen, tóban meg főleg nem. Ez olyan mintha valaki kiirná, hogy a róka hordja a tyúkjait, mit csináljon, te meg figyelmeztetnéd, hogy lehet, hogy medve.
Amúgy csak fogd és vidd el.
"A kertiróba beköltözött"
- miért fáj egyeseknek, ha éppen nem sikerül kitalálni a kérdező elírását? Tessék visszaolvasni, elírta.
Tehát nem gondoltam semmiféle tóra.
Mert történetesen nem sikerült kitalálnom a kedves kérdező elírását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!