Ha kiirtanánk az összes szúnyogot, annak lenne valami biológiai hatása?
igen. hatalmas. ajánlom nézd meg a Varázslatos Iskolabusz rajzfilmsorozat erről szóló részét. tudom-tudom rajzfilm, de okító rajzfilm és tényleg igaz amit mond.
tudod, ha kiírtod a szúnyogokat, akkor azzal lecsökkented a rovarok és madarak eleségforrását is.
ma 22:39:
Ez így le van egyszerűsítve. A természetben nincsenek olyan fajok, amelyek nélkülözhetetlenek. Valószínűleg más fajok vennék át a szerepét, előbb-utóbb.
Amúgy ez nem a kérdésre válasz, de lehetetlen kiirtani az összes szúnyogot.
de azért gondolom le lehet csökkenteni a számukat jelentősen. amúgy szerintem nem lehetetlen, oké, rengeteg szúnyog van, de csak kicsit gyakrabban kellene őket irtani talán és nem csak amikor szezon van -.-
az meg hogy elfogyna az eledele sok fajnak.. hát majd esznek legyet meg egyéb rovarokat, olyan faj nincs ami csak szúnyogot enne, tehát...
Nyilván lenne hatása! Ugyan nem ismerek olyan állatot, rovart, ami kifejezetten a szunyogokra specializálódott, de sok madár, béka táplálkozik velük. Ránk nézve persze csak pozitiv hatása lenne. Nem csipkednének és nem terjesztenének betegséget. Hogy Noénak minek kellett felengedni a bárkára, azt senki sem tudja. Bár, ha itt tartunk, miért is vannak bélférgek?
Más kérdés persze, hogy a Természetben mindennek meg van a helye. A lényeg a diverzitás megtartása, növelése. Ha kiirtunk egy fajt, eltűnik a genetikai állománya a Földről. Ez a távoli jövő szempontjából káros.
Persze ,hogy van . Sokan úgy gondolják ,hogy semmit nem ártanak ezzel a környezetnek holott ha akár egy faj is "kiesik" a táplálkozási láncból , kapcsolatból akkor az egész lánc megbomlik ,megsérül ,megzavarodik . Ez már nem a szúnyogokkal kapcsolatos ,de úgy gondoltam leírom ,hogy egy kicsit egyszerűbb legyen . Vannak ugye a lebontók ,fogyasztók : ezeknek a dolguk az ,hogy a szervetlen anyagokat szervessé alakítsák,szén-dioxidot oxigénné (ezek zöld növények ). Vannak az elsődleges fogyasztók : csúcsragadozók , másodlagos: ragadozó ,vagy mindenevő állatok , és a harmadlagos fogyasztók :növényevő állatok . Tehát minden élőlény besorolható ezek közé és már mondtam is ,hogyha ebből a láncból akár egy kiesik akkor megsérül az egész . Egyenesen arányos egymással táplálkozás ,tehát ,hogyha pl.: fülesbagolyból sok van értelemszerűen egérből kevesebb lesz , és mondjunk ha ki irtanánk az összes egeret akkor nem lenne tápláléka a bagolynak és még sok állatnak ,tehát ez is úgyszintén megsérülne .
Röviden ennyi. Ezek szerintem igazak ,mert állatorvosnak készülök .
14 / L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!