Pókok csak élő tücsköt stb. fogyasztanak?
Fiam abba a korba ért, hogy háziállatot szeretne, nem is akármit, pókot!!
Nekem sem lenne ellenemre, egyedül az etetésével van problémám, én nagyon sajnálnám a tücsköket (állatkereskedésben mondták, hogy heti 1 ücsköt eszik).
Esetleg nem lehet neki olyat adni ami már nem él? Olyat honnan szerezhetek (ha van egyáltalán)?
És ha nincs más lehetőség csak az élő, akkor mennyi idő alatt végez vele? Sokáig szenved a tücsök?
Ne nagyon kérdezd a kereskedésben, mert hacsak az eladó nem elvetemült pókos, nem fog érteni hozzá.
Illetve, ha látják, hogy te sem, MINDENT megpróbálnak rád sózni, még azt is (főleg azt), amiről ők sem tudják, hogy mi....
Lámpa nem kell a terrárium fölé, főleg, ha sokat akarjátok látni a pókot. Ezek nem szeretik az erős fényt.
Ha egy Brachypelma faj mellett döntötök,mint pl. a smithi, annak normál szobahőmérsékleten nem nagyon kell fűtés. nyáron semmiképp, ha télen van nálatok 22-23 fok, az jó neki,, ha nincs, akkor viszont kell fűteni.
A legjobb, ha vesztek egy fűtőlapot, amit a terrárium aljára kell ragasztani. Pár wattos, nem fogyaszt sokat.
Legalább egy 20x30-as terrárium vegyetek, de én ezeket a kicsiket nem szeretem, egy 30x40-es sokkal barátságosabb a kifejlett állatnak. Amíg kicsi, jó neki egy sima műanyag doboz.
A fűtőlapot a terrárium egyik legvégébe ragasszátok fel. A pókok csak úgy tudják a testhőmérsékletüket szabályozni, hogy hidegebb vagy melegebb helyre mennek. Ezt nevezik termoregulációnak. Ha lesz a terráriumnak egy meleg és egy hideg vége, aközött kialakul egy hőmérsékleti átmenet, és majd ő eldönti, mikor, hol a legjobb neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!