Nyúlnak lehet vadalmát és az ágát, levelét adni?
Miért akarsz neki ilyet adni?
Jóhogy nem már lekváros kenyeret akarsz neki adni.
.......
Csak kérdeztem, hogy lehet-e......
A vadalma termése a télre készülő vadak egyik fontos tápláléka ősszel. A gyümölcs az ember számára is ehető, élelmiszerek alapanyagaként is felhasználható. Szóval a nyúl is kaphat.
Levelet és ágat nem tudom, hogy lehet-e adni, ezért a biztonság kedvéért nem adnám.
A vadalmát nem tudom, de az alma, krémalma, gránátalma adható nekik, a sima alma nagyobb mennyiségben is. Az ágak, levelek pedig szintén nagyon hasznosak a nyusziknak, legalábbis a sima almafáé. A mieink imádják, csak nincs annyi, ami elég lenne nekik...A mi két nyuszink kint lakik, ezért állandóan esznek füvet, tehát hozzá vannak szokva a friss zöldhöz, sőt a vizeshez is. Ha választhatnak, a frisset eszik...
Szóval, én megpróbálnám, egy kicsi gerezdet adnék neki és figyelném egy napig. Aztán az ággal ugyanez. Az ágat imádják, simára pucolják a kérgét, de ha nem szeretik, akkor nem is eszik meg...
Ha puccos sznob nyulad van, akkor csak táppal etesd.
Ha anatómiailag olyan, mint a házinyúl, akkor jót tesz neki az almafa ág.
Fontos ásványi anyag és vitaminforrás, lédús, rostos.
A legjobb téli "zöldtakarmányok" közé tartozik.
Fontos, hogy permetszermentes legyen és ne közvetlenül az út mellől szedd.
Az alma és vadalma gyakorlatilag ugyanaz, csak az alma vizesebb, cukrosabb.
A gránátalmának és krémalmának botanikailag annyi köze van az almához, mint a citromnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!