Kutya, vagy cica?
Én cica mellett azért érvelek, mert a kutyával azért többet kell foglalkozni, nevelni kell, stb, míg egy macska elvan magában is, annyi foglalkozást nem igényel, nem kell (nem is nagyon lehet) fegyelmezni.
Ha tudnánk, mennyi időtök lenne a leendő állatkára, mit tudtok neki nyújtani, érvelnék kutya mellett is, de így vakon tapogatózva inkább cica.
Attól függ, melyiknek az igényeit és tudjátok és akarjátok kielégíteni.
Cicával jóval könnyebb, mivel nem kell sétáltatni, és sokkal jobban elvan egyedül is, esetleg egy másik cicával.
Cserében almozni kell, és persze azért vele is kell foglalkozni, játszani, mozgatni otthon.
Kutya komolyabb elfoglaltságot jelent, napi minimum 3, inkább 4 sétát igényel minden egyes napon. Ebből egy hosszabb, 1-2 órás, lemozgatós, más kutyákkal bandázós sétának kell lennie. Napi 3-4 óra minimum elmegy egy kis mozgásigényű kutyára is.
Folyamatosan tanítani, nevelni kell.
Macska:
-nem kell vele igazán foglalkozni
-kibir simán fél napot is egyedül, mivel az alapszükségletek:a kaja, viz, alom ott van előtte.
Kutya:
-naponta sétáltatni kell, ezek a séták nem maradhatnak ki
-8 óránál tovább nem illik magára hagyni a wc-zés miatt...
-foglalkozni kell vele, nevelni kell, különben nagyon megnehezitheti az életeteket.
Nekem van mindkét fajta állatom, de ha választanom kéne, én a kutyát választanám, mert imádok a kutyáimmal sétálni, futni, biciklizni az erdőben, szeretem tanitani őket és szeretek versenyekre is járni velük.
A macska inkább olyan nekem, mint egy mozgó szobanövény. Persze ő is hihetetlenül sok szeretetet tud adni: mindig mellémbújik, dorombol és minimálisan lehet vele játszani is, de akkor sem egy kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!