Cica, vagy hörcsög?
Ti szülők milyen állatot szeretnétek jobban? Egy öt éves kisfiú maximum csak az állat társaságát élvezi, de nem ő tartja így az a kérdés hogy ti melyiket szeretnétek jobban gondozni.
Én amondó vagyok általánosságban hogy ilyen kicsi állat (hörcsög, tengerimalac, degu, csincsilla, nyuszi) nem való ilyen korú gyerekeknek, mert általánosságban nem tudnak bánni velük, vagy rosszul fogják meg és ők könnyen harapnak ha fájdalom éri őket. Egy cica mindenképp jobb választás lenne mert őt jobban tudja szeretgetni a kisfiatok, és talán ti is nagyobb örömötöket lelitek benne. Rengeteg anyukát ismerek a környezetemben akik gyűlölködve beszélnek a gyereküknek vett hörcsögről és tengerimalacról akit aztán megunt a gyerek ők meg takaríthatják a "húgyos szaros ketrecüket" és alig várják már hogy elpusztuljanak...
Egy új kutya nem lehet megoldás?
A hörcsög valóban inkább csak nézni való, de a cica sem mindenképp az a játékos állat.
1. Azt, hogy készen álltok-e egy új kutyára, nektek kell éreznetek. (Mi nem álltunk készen, a kutyánk után macskákat fogadtunk be.)
2. EGYÁLTALÁN nem igaz, akár a hörcsög, akár a macska veszélyes lenne a gyerekre! (Volt eddig 5 macskám meg 12 hörcsögöm, EGYIK SEM kapott oda soha!)
3. Ha egy kutyának jó gazdái voltatok, a macskával sem lesz gond, a macskatartás sokkal könnyebb:)
4. Abban egyetértek, hogy a hörcsög több szempontból sem tűnik ideálisnak:
- a gyerek túl kicsi hozzá
- nem mérhető egy kutyához
- igaz, hogy alapvetően éjszakai állat, de hozzászokik a napirendetekhez (nekem a hörcsögeim fele fenn volt napközben, ha odamentem a terráriumhoz)
Én a kettő közül macskát választanék, kivéve, ha rövid időn belül (1-2 év) szeretnétek újra kutyát, akkor inkább kivárnám, amíg a most elpusztultat "meggyászoljátok".
Esetleg addig vehettek egy hörcsögöt (a gyerek korára való tekintettel ne törpét), de ne csodálkozzatok, ha a gyerek hamar megunja, szóval ezt inkább akkor ajánlom, ha alapvetően magatoknak szeretnétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!