Milyen kisállatot ajánlotok belvárosi téglalakásba?
Hörcsög, tengerimalac, törpenyuszi, csincsilla.
Attól függ mennyi időt fordítasz a kisállatra.
Úgy látom a macskát még nem írta senki.
Előnye: nem kell plusz kalitka/ terrárium, simogatható, társaságkedvelő, játékos, nem kell kukacokat hazavinni etetni.
Hátránya: alomtálca kell neki, időnként hullik a szőre, rendszeres állatorvosi kontroll és oltások, mindenhova felmászik.
Ha kezdő vagy az állattartás terén:
- Egér
- Hörcsög (bár őt csak egydül tarthatod)
- Tengerimalac
- Nyúl
- afrikai fehér hasú törpesün (szintén magányos)
Ha már "haladó":
- Degu
- Csincsilla
- Vadász görény
- Afrikai ecsetfarkú pele
- Mókus
Remélem tudtam segíteni :)
Gyakorlatilag az összes rágcsálót.
Hörcsög
Mongol futóegér
Degu
Tengerimalac
Csincsilla
Egér
Patkány (igen, patkány, nagyon intelligens és aktív állat)
Mókus bár ők úgy tudom annyira nem lesznek kezesek.
Emellé még süni, nyuszi, görény, igazából kb bármi ami egy ketrecben elvan, bár attól függ mennyi hely van a szobádban (tudom tudom ne ez legyen a szempont de aki ezt mondja még nem próbált egy 3x3-as panel tiniszobába besuvasztani egy Furet XL ketrecet) mert pl a nyúlnak sok hely kell, sokat kell kint lennie (vagy több négyzetméteres kifutó kell neki) míg mondjuk a höcsög egy pöpecül berendezett 100x50-es terrában vígan elvan a polcon de a legtöbb állatnál jó ha mondjuk egy köbmétert fel tudsz áldozni a ketrechez (kb ennyi szokott lenni egy kényelmesen nagy kecó csak ugye van amelyik állatnak inkább síkban kell több hely van akinek meg magasságban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!