ÁllatTENYÉSZTÉSből meg lehet élni?
régen meg lehetett, mindenhéten egyszer jöttek átvenni szinte minden faluban. ma már hol adod le?
sertéstenyésztés és bikahízlalás az, ami esetleg mégmegéri, de már az EU szabályok is közbeszólnak, illetve vidéken, falukban ma már sok kitelepült városi van, akik nem biztos, hogy jó néven veszik, hogy nem tudnak ablakot nyitni a bűztől, a ganalyon elszaporodtak a legyek és a patkányok átszöknek hozzájuk... régen más volt a helyzet, minden háznál állat volt, ma már inkább csak baromfitenyésztés megy, a nagyobb állatokkal csak azok foglalkoznak, akik ebbe nőttek bele és családjuk mindig is ezzel foglalkozott és tudják, hogy mitől is lesz sikeres a tenyészet, hogyan neveljék és kezeljék a háziállataikat...
Nálunk még mindig van nyúlszállítás, de olyan nevetséges áron veszik át őket hogy még keresetkiegészítésnek se jó,a takarmányozás több pénzt visz el, ezért én csak a család részére tenyésztem húsnak.
Hobbiból szeretnéd a nyulakat tenyészteni? Szerintem abból sem tudnál megélni, hiszen ott a "hobbi" szó. Nagyon komolyan bele kéne folynod a tenyésztésbe és genetikába, drága pénzekért komoly állományt venni és hozzáértően tenyészteni, szerintem amire te gondolsz hogy "hobbi nyuszikból megélni" abban merülhet ki hogy húsvétra felszaporítod az állományt és kiállsz a piacra meg beadod az állat kereskedésbe amit a végletekig ellenzek.
Amire te gondolsz, inkábbb viszi a pénzt. A tenyésztők örülnek, ha év végére ki 0-zódnak (az már egy nyereséges évnek számít)
Egyébként ha egy ilyen vonalon szeretnél elindulni, keress fel egy másik tenyésztőt. Hisz tudod, mögötte már sok évnyi tapasztalat, tudás áll. Genetika tudása, értése, pénz, idő és még sorolhatnám mi mindenre lenne szükséged. De ha elindulsz, sok sikert! ;) Nyomd le azt a sok büdös szaporítót! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!