Valaki valahol tud örökbefogadható lovat? Vagy olyan oldalt ahol vannak örökbefogadható lovak?
Küldd el (privátban) h milyen körülményeket tudnál neki biztosítani, és ha látszólag megfelelőeket, akkor közvetítek.
Egyébként akit én tudok, ő is kehes :(
Milliomos azért nem vagyok, de jótékonykodó igen. Kapni fogok egy csikót is. De szeretnék segíteni a lovakon.
Most találtam 2 is. Egy fekete kislóvat aki nagyon kehes és egy 10 éves pej heréltet ami lovagolható állítólag mert hogy nagyon minimálisan köhög.
És a számlákon túl arra is, hogy kehes lovat nem lehet akárhogy tartani, illetve takarmányozni. Tavasztól őszig illik füves karámban tartani, beállóval. Télen tágas, levegős, de huzatmentes boxra van szüksége. Takarmányát vizezni kell, a szénát is, szénahálóban, áztatva kaphatja. Abrakot áztatva. Napi szinten gyógyszerezés, rendszeres állatorvosi kontroll. Ha a kehesség olyan mértékű, hogy mozogni sincs nagy kedve a lónak, külön odafigyelést igényel a táplálása, hiszen a kólikát is meg kéne úszni, a lábak beszűrődését is, sorolhatnám napestig a nehézségeket.
Szép dolog, ha valaki segíteni akar egy állaton - én is megtettem, nem saját pénzből, én "csak" a munkát adtam, milliomos volt, aki befogadta és a pénzt költötte rá. Átlagember nem engedheti ezt meg magának.
Szerintem a legjobb megoldás, ha idős lovat fogadsz örökbe, akit mondjuk azért adnak oda (leginkább lovasiskolák) mert már nem tudják lovagolni (a kora miatt). Mármint egészséges, de öreg. Ez esetben nem kell költened a kehességre vagy egyéb ilyen betegségre, csak ha vmi gond adódik, pl. kólika, lábsérülés.
Paci.hu-t ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!