Ilyen melegben lesz e baja a kotlósomnak a tojásokon űlve?
Nem szerencsés ilyen sok idő után megültetni, mert általában 3 hetet ülnek a tojásokon, ebből egy kevésbé ösztönös kotló a 3 hét letelte után feláll, tehát nincs kizárva hogy egy hét után otthagyja a tojásokat. Viszont vannak olyan kotlósok akik képesek két rend csibét egyhuzamban kikelteni egymás után, egyedfüggő.
Ne engedd egy órát kapirgálni evéskor, csak egyen és kis mozgás után menjen vissza mert ilyen melegben nem is, de később egy hűvösebb napon kihűlhetnek a tojások és megzápulnak. A kotlóst pedig általában kotlólázban van ilyenkor tehát a testhője amúgy is magasabb, de fokozottan figyeld nehogy leforduljon a tojásokról. Napi egyszer is elég levenni mert ha sokszor leveszed otthagyja őket.
Nekem is van egy sunyi krédlim aki megült a partoldalban egy kutyák által kapart lyukban a föld alatt, őt hűvösen tartja a gödör de még így is sokszor ránézek.
Adj neki bőven vizet
A fészek pereméhez, bele a fészekbe tegyél egykis tálkában (pl kimosott májkrémes doboz) vizet. Rendszeresen cseréld.
Majd mikor már csipognak a tojások, langyos vízzel szenteld meg, az ujjaid mártsd bele vizbe és a vizet finoman csapd a tojásokra. Ezt nem tudom miért kell, de anyum így szokta.
Ilyen melegben a víz a lényeg.
2-es válaszoló! Tényleg nem akarok kekeckedni, de teljesen zárt tojást még sosem hallottam csipogni. Mármint amin három hétig kotlott a tyúk. Akkor csipognak, amikor már kikeltek.
Ez a vizes dolog, amit anyud csinál, az meg valami hagyomány, szokás lehet. Vagy vallási ok.
Reméljük a legjobbakat, és sikeresen kikelnek a kiscsibék. Már csak 1 hét van hátra.
Szia! 3-as vagyok. Emeld ki a kérdést, mert sokan már nem látják, csak azok, akik válaszoltak neked és visszanéznek a megválaszolt kérdéseire, vagy figyelt kérdésnek jelölték.
Én sajna nem vagyok szakértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!