Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ez meg milyen bogár (vagy rovar)?

Ez meg milyen bogár (vagy rovar)?

Figyelt kérdés

A szőnyegemen találkoztam vele, nagyon megijesztett, majd betessékeltem egy dobozba. Megmutattam apukámnak, aki kertészmérnök létére állítása szerint még nem látott ilyet (pedig gondolom a kertben találkozhatott már jó sok fajta bogárral).

Kb akkora mint egy ujjpercem a lábaival együtt, és a potroha inkább szürke, csak a képem máshogy látszik. A lábai meg vörösek!

[link]

2010. máj. 17. 21:06
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Mint egy 17 éves lány mutatóujjának az első ujjperce:D De ezt úgy értem hogy ha rendesen áll és gondolatban összekötöm a lábait, akkor kapok egy ekkora felületet.
2010. máj. 18. 21:01
 22/31 anonim ***** válasza:

Nem tudom!

De ha nem kell, én szivesen felszúrom a gyűjteményembe!

2010. máj. 19. 15:32
 23/31 A kérdező kommentje:
Már elengedtem a pincénkben...
2010. máj. 19. 16:29
 24/31 anonim ***** válasza:

Jesszusom, ezt elengedted?...

milyen tájon laktok? Nálunk Budaörsön voltak akkorák, hogy éjjel ha kimentem a mosdóba, hallottam hogy kopog a lábuk a linóleumon. De azok olyan formásak voltak, nem volt ennyire előre az összes lábuk, vagy hogy is mondjam.

Feketék is voltak meg vörösek is, meg nem kevés légyölő pókszázlábú is lakott velem (google képkereső, nagyon szépek) és még rovarfóbiás is vagyok.

Itt ahol most lakom Paks mellett, farkaspókok vannak, olyan nyolc centi kinyújtott lábakkal és lyukakban lakik a földben.

majd megmutatom a képet egy biológus ismerősömnek. Kár,hogy elengedted, biztosan nem halt volna éhen...

2010. máj. 19. 21:29
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

hát anno bevágtam az állatismeret című kiskönyvet és állítom h ilyen pók (tuti az: 4 pár láb, fejtor+potroh szal minden stimm meg ah látom csáprágói is vannak) nem volt benne.

am ez nem kifejlett példány, max pár napos lehet, látszik a képen h a potroha is és a fejtora is átlátszik tehát nem lehet kifejlett példány még hetes se lehet mert 1 hét alatt vedlett volna egy nem átlátszó páncélt magának...valszeg egy bébi pókicát fogtál és engedtél el :)

hát az hogy milyen fajta nah megfogtál de az tuti h vagy erős mérge van vagy totál ártalmatlan, hiszen csak azok az rovarok viselnek ilyen élénk színt mint ez is amelyikek ezt akaják kifejezni hogy vigyázz mérgezek vagy ápp álcázzák magukat egy mérgező rovarnak és amúgy meg ártalmatlanok.

19/L

2010. máj. 21. 22:17
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Az erdész haverom szerint ez egy Dysderidae, vagyis fojtópók, de még majd konzultál valakivel. Azt találtam a neten hogy ászkákat eszik. Ami nem baj, mert az ászka undormány kis állat:)
2010. máj. 22. 11:30
 27/31 anonim válasza:
Pók és kullancs keveréke. Nálunk, amikor a macskában a kullancs megszívta magát, annak volt ilyen teste és tényleg a lábai pókra emlékeztetnek. De nagyon csúnya!!!
2010. máj. 22. 22:41
 28/31 A kérdező kommentje:
Igen, ez biztosan fojtópók! Köszönöm szépen a választ, már nagyon kíváncsi voltam.
2010. máj. 23. 23:41
 29/31 anonim ***** válasza:
Ez valamiféle madárpók.Láttam az expón is.Azt mondták,hogy nagy szelíd állat és a mérge sem veszélyes,annyi mint egy darázscsípés(ha allergiás vagy vigyázz vele).Valaki hagyta elszökni és hozzád került.
2010. okt. 30. 09:50
 30/31 anonim ***** válasza:
javítás *nagyon
2010. okt. 30. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!