Törpehörcsög vagy aranyhörcsög? Melyiket ajánlanátok? Mi a különbség közöttük (ketrec, tisztítás, etetés több/kevesebb, havi költség stb. )? Mennyivel nagyobb házat és helyet igényel az aranyhörcsög?
Az aranyhörcsögnek célszerűbb nagyobb helyet venni(legalább 80x50 cm alapterületűt, de a nagyobb még jobb). A kereke legalább 30cm átmérőjű legyen!
Törpehörcsögnek elég 20 cm átmérőjű kerék és pl ez a fenti 80x50 cm ketrecméret tökéletes neki. De ha minimálisan kisebb sem akkora baj. (Legalább 60x40cm legyen!)
Házikónál és más játékoknál a törpének elég az s méretű, még aranyhörcsögnél inkább m vagy l méret kell.
Árban nem igazán van különbség, annyi hogy a felszerelések minimálisan drágábbak.De csak egyszer kell megvenni, szerintem nem annyira jelentős így a különbség ezen a téren.
Én amúgy inkább a terráriumot ajánlom ketrec helyett, jobban be lehet rendezni és több forgácsot tudsz berakni.Mivel a természetben is járatokat ásnak , nagyon értékelik a terráriumban is a 15-20 centi vastag forgácsot is. Jobban leköti őket, mint bármelyik bolti játék.
(A kereket kivéve)
Én a törpehörcsögöt azért ajánlanám , mert könnyebb tenyésztőt találni, többen foglalkoznak a tenyésztésével, mint az aranyhörcsöggel.
De egyébként ízlés dolga.
Etetés terén van különbség a tápjukban, de árban nincs.
A törpék kicsit hízékonyabbak, szóval gyümölcsöt szinte egyáltalán nem érdemes adni nekik.
Aranyhöri általában nyugisabb, szelídíthetőbb, és könnyebb tisztítani (egy helyre pisil és nem kezd el ásni és össze vissza keverni az almot, mint a dzsungi. dzsunginak szörös a keze lába az aranyhörinek nem, az aranyhöri jobban szeret a ketrecen mászkálni.
Ketrec amiatt jobb nekik, mert a vadonban a ragadozó ugyanúgy fogta meg őket, mint amikor benyúlunk felülről hozzájuk.
roborovszki törpehöriék társas lények, többen szeretnek együtt lenni és még kevésbé szelídíthetőek mint a dzsungi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!