Vakond és a pocok elnevezés ugyanarra az állatra vonatkozik?
Figyelt kérdés
Én mindig azt hittem, hogy a vakond az egyetlen neve. De most hallottam vidékiektől, hogy pocoknak is nevezik. Vagy ez olyan népies elnevezés, ami vmi félreértésen alapszik?
Köszönöm a válaszokat!
2017. ápr. 15. 13:29
2/9 anonim válasza:
A kettő nem ugyanaz.
Két külön állatfaj.
3/9 anonim válasza:
Ezek itt a képek a pocokról... Ha szerinted ez vakond, akkor igen, a vakond pocok. Ha nem, akkor a vakond vakond, és csak valami értelmi fogyatékos keverte össze a két szót.
Viszont van pár rossz hírem is, a zebra nem a zsiráf másik neve, és az oroszlánt sem szokták farkasnak nevezni más néven :) Sajnálom, ha túl sok illúziódat törtem össze.
4/9 anonim válasza:
Még csak nem is hasonlítanak egymásra. Se kinézetre , se sehogy.
5/9 TR75 válasza:
Igen, vannak, akik a vakondot pocoknak nevezik, de a két állat nem ugyanaz.
6/9 anonim válasza:
A pockot az egérre vagy patkányra mondják úgy tudom.
7/9 anonim válasza:
Az 2 külön állat. Van pocok,vakond,egér és patkány.
Sőt: van mezei pocok,erdei egér,güzüegér. Meg hörcsög is van.
8/9 Mátranováki Fényevő válasza:
Valószínűleg onnan ered, hogy a kószapockok is képesek a vakondéhoz hasonló túrásokat csinálni a földben. Emellé szokott még néhol bekeveredni a "földikutya" elnevezés is, de az meg végképp egy másik állat, szóval szintén helytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!