Valami beleesett a kandalló kéményébe. Van ötlet, hogyan szedhetném ki belőle?
Tegnap este hallottam, hogy valami állat beleesett a kandalló kéményébe. Hallom most is mozogni. A tűzteret a kéménytől egy csapóajtó választja el, ez le volt zárva, amikor történt. Kinyitottuk több alkalommal is, hogy hátha kiesik,de nem.
Sajnos nincs a kéményen sehol olyan oldalsó ajtó, ahol benézhetnék, mi az, és hol van.
El nem tudom képzelni, mi lehet az. Biztosan nem madár, mert nem hallom, hogy verdesne a szárnyával.
Volt valakinek ilyen tapasztalata, hogyan szedte ki az állatot?
Külföldön vagyunk, itt nagyon körülményes és főleg drága "expert"-et hívni. Először hátha sikerül házilag megoldani...
Nem akarlak elkeseríteni, de...
Nálunk kisgyerek koromban a kéménybe beleesett egy madár. Hallottuk, hogy odabent vergődik. Apám szólt a gázszerelőnek, cirkó volt a házban, s ez a kémény nem volt használatban, még a kéménylyuk is be volt falazva, le volt tapétázva.
A szerelő mondta, hogy megkérdezhetjük a kéményseprőt is, de a beesett akármihez csak a kémény oldalról való megbontásával lehet hozzáférni.
Apám erre nem volt hajlandó.
Néhány napig még hallottam, hogy az állat odabent vergődik. Aztán egyszer már nem vergődött többé :(
Gyerekként nekem ez óriási fájdalom volt. Bár tudtam volna valamit tenni.
Köszönöm a válaszokat.
Végül kijöttek a szakemberek, akik látták jó sok tollat a kéményben, de a madarat nem találták meg.
Ha bent is van, már biztosan elpusztult szegény.
Remélem nem.😀
Bár sok van errefelé, az biztos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!