Mi lesz az állatból kieső kulanccsal?
Nemrég kertesházba költöztünk.
Van egy macskánk. Macska lévén ugye el-elkóborol.
Sajnos már többször találtam benne kulancsot.
Mi van ha nem veszem ki belőle, s az udvaromon fog kiesni?
Akkor lehet legközelebb a gyermekeimbe vagy belém fog mászni? (ez ugye valószínű)
Mivel lehet védekezni?
3 kiskorú gyermekem van, őket féltem.
Igen elmászik és amikor újból éhes lesz akor belemászik valakibe.
Macskára spot-ont, nyakörvet kell tenni, gyerekre meg kullancsriasztót fújni. Ha kiszeded belőle akkor el kell égetni. Amúgy a macskádat is félthetnéd, mert ugye a gyerekedbe még nem ment bele, a macskába meg már elég sokszor ahogy írod és ha beteg a kullancs akkor bele is halhat. Az én kutyám is majdem meghalt...
Macskára eddig nem volt kullancs elleni spot-on, mivel a macskának nem terjeszt betegséget(babesiát és líme-kórt), ezt mondta az állatorvos. Azóta függetlenül már van 1-2 ilyen termék, de sztem csak a gazdik megnyugtatására, illetve több pénz elkérésére találták ki.
Jó állatorvos aki mondta.
Van olyan kullancsfaj, ami mind háziállatokra, mind emberre rá tud mászni. Ezért érdemes kiszedni (a mítosszal ellentétben nem baj, ha beleszakad a szívókája), és ELÉGETNI!
A döglött kullancs teste ugyanis, mikor elporlik, ugyanolyan fertőzésveszélyt hordoz magában, mint az élő, csak ezt a szél hordja szét. Az égetés ennek veszi elejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!