Egy 19x15x15cm terráriumban mit lehet tartani?
nevelhetsz benne egy darabig egy növendék madárpókot, de felnőtten ez már kicsi lesz neki
Ekkorában semmilyen kifejlett állatot nem lehet jól, megfelelő körülmények között, emberségesen tartani.
Hááát... Én tényleg semmit nem tartanék benne. Szerintem az állatokat, ha már tartjuk, tartsuk úgy, hogy nekik is jó legyen. Egy madagaszkári sziszegő (bütykös) csótány simán megnő 8 centisre. Ez egy nagyon kicsi hely neki. Én az argentinokat is 60x40-esbe tartom, pedig kisebbek.
Szerintem vegyél valami nagyobb terráriumot. Ha nagyon-nagyon-nagyon akarsz ebben csótányt tartani, akkor ne madagaszkárit, hanem jávait, azok kisebbre nőnek. És tényleg csak 1-2 darabot, ha muszáj.
Lehet egyedül is tartani. A húgomnak volt egy egyedüli hím madagaszkári csótánya, megvolt majdnem 3 évig, végig egyedül. Jó nagyra nőtt.
Amúgy sem a madagaszkári, sem a jávai nem nagyon szapora. Ne úgy képzeld, mint a szabadon élő, mindent elözönlő csótányok. Először is (ál)elevenszülők, nem raknak petét, és csak 10-20 kicsit szoktak szülni.
Nekem soha nem bántják egymást a hímek, mondjuk elég helyük van, és tettem be nekik tojástartókat, el tudnak bújni, ha akarnak. Nagyon jó állatok amúgy,kézbe lehet venni őket.
Másznak, de nem olyan gyorsak, mint ezek a konyhai, "kártevő" csótányok. Óvatosan felveszed őket, nem kell kapkodni, nem kell megszorítani szegényt, akkor nem ijed meg, nem akar pánikszerűen menekülni, és ha mászik a kezeden (nem lesz gyors), elé teszed a másik kezedet, hogy arra átmásszon.
Nézd, itt van a jószág a helyén (zabkorpán tartom őket)
Itt meg a kezemben:
Ez jávai csótány. Ez is tud sziszegni, kicsit kisebbre nő, mint egy madagaszkári, de nagyon szép ezzel az élénk csíkozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!