Hogyan tudnám úgy eltüntetni a csigákat a kertből, hogy nem ölöm meg őket?
El kell keserítselek....
Nekem az egyik kedvenc állatom, de a veteményt olyan szinten lepik el ezek a spanyol csupaszcsiga-népek, h nincs humánus módszer.
Csigaméregig nem mentem el egyelőre, de minden este gyűjtöm őket és mennek az erdőbe.
Talán egyszer elfogynak....
Érdemes talán körbehamuzni a védendő növényeket addig is,míg elviselhető szintig gyűjtöd be őket. (persze ha jön egy eső, lehet előről kezdeni)
Köszi a választ!
Közben olvastam, hogy a sörbe bele kell őket fojtani, szóval azt sem szeretném. Valahol olvastam, hogy sóval vagy hamuval kell körbeszórni a növényt (ahogy te írtad a hamut:) mert akkor az kiszárítja a testüket :( Akkor a hamu mégse szárítja ki őket?:)
Még a rézdrótról is olvastam, hogy körbe kell vele tekerni a növény alját, mert arra nem szeretnek rámászni, ez igaz? Ettől nem lesz bajuk ugye?
Nos a kacsa nálunk nem válna be, mert van 2 kutyus a kertben, és egy borzasztóan terrorista macsek, aki a nála sokkal nagyobb kutyákat is megkergeti:D
De köszi a válaszod:)
Első vagyok.
Sózni nehogy sózz, mert az a növényt kipusztítja.
Azt közvetlenül a csigára szokták, h megmurdaljon, de akkor ha már megölöm, minek kínozzam...
A hamu egyelőre úgy fest, használ, nem mennek rá, túl száraz és poros nekik.
A rézdrótról nem hallottam még, futókacsánk pedig nekünk is van, egyelőre tojás formában a keltetőben :)
A kifejlett kacsa őrült drága - sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!