Milyen fém hálót tudnál ajánlani egerek és patkányok ellen?
Figyelt kérdés
Egrek és patkányok ellen akarom védeni a felújítás alatt állól félig vályog házat. Az ú.n. blind stukatór mennyezet közt sok a patkányfészek. Arra gondoltam, hogy valamilyen fém hálóvál elzárnám a hozzályuk vezető utat(már ahol tudom, a javítások helyén az új vakolat alá hálót raknák ) Van valaki a aki használt ilyesmit, megoldott ilyen problémát? Olvastam valahol, hogy az üvegvatát sem szeretik. Igaz ez? Aki már megoldott ilyen problémát, kérem írja meg hogyan, sokat segítene egy jó válasz.2016. dec. 3. 14:42
1/3 anonim válasza:
Nekem még a nagymama tanította, hogy törött üveggel kell keverni gipszet vagy vályogot, azzal betömöd a lyukakat, és többet nem ássák ki.
Ezt kombinálhatod csapdákkal, és szépen elfogynak.
Ősszel gyakori, hogy a házakba húzódnak a hideg elől, végleg nagyon nehéz megoldani a problémát.
Egérmérget ne használj, mert a rájuk vadászó állatokat is elpusztítja. Pl. siklók, macskák, tacskók.
Hálós védelemről nem sokat tudok, de azt igen, hogy a patkány a villanyvezetékeket is elrágja, gondolom egy vékony háló se akadály.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi. Ami az üveget illeti, többen mondták. Azonban most hogy likvidáltam néhány patkányfészket, sok üvegdarabot találtam mellettük. Már már az az érzéssem kezd lenni, mintha ezek a patkányok valami játékszernek vagy "ékszernek" gyűjtenék az üvegtörmeléket. Tehát kezdek szkeptikus lenni az üvegre ebben az értelemben. Állítőlag a fémhálót nem rágják át. Ha elég vastag - gondolom. Én meg pláne bevakolnám!
2016. dec. 3. 15:37
3/3 anonim válasza:
Ha találtál üvegdarabokat, akkor régen rossz az egész. Úgy kell az üveget törni, hogy apró(pár mm-es) hegyes szilánkok legyenek. Vékony ablaküveget törj össze, majd törd apróra mondjuk mozsárban, hogy vékony hegyes "tűkké" váljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!