Mi lesz a békákkal? És mit tehetünk ellenük?
Uhh. Az a legjobb az egészben, hogy szinte mindegyik békánk védett. Pedig van közte jó pár igen csak mérgező...
Szerintem valahogy humánus módon szállítsd el ezeket a kedves kis csomagokat valami más vízpartra, ha nem sikerül, akkor eutanázia. Nem tudok jobbat!
A minap mi is találtunk egy zöld varangyot a kertben, a kutyám meg egyből rástartolt, és persze a szájába akarta venni, megnyalta...
Látszott rajta, hogy nem ízlik neki, rázta a fejét, majd otthagyta... Aztán kiderült, hogy a varangynak a bőre toxikus idegmérget termel, jó nem? De azért szeressük őket meg védjük... Fujj.
Egész délután azon rettegtem, hogy mikor rohanjak vele az állatorvoshoz, de szerencsére nem lett baj.
" De azért szeressük őket meg védjük... Fujj"
És a rovarok ezrei amiket megesznek? A kerti tavakban rengeteg szúnyog fejlődik, az nem baj?
20:36-a varangy mérget termel,de nem halálosat,nem kell betojni,nem lesz semmi baja a kutyádnak.szerinted a gólyák mért eszik meg...Am annyira egy béka sem veszélyes mérgű h 1 nagyobb emlős belehaljon,én kissebb koromban állandóan fogdostam őket és semmi bajom...
Ami a kerti tavat illeti szerintem hagyd őket,kb a fele életképtelen és nem éri meg a bákává válást,a többi meg elmegy nagyobb vizet keresni,vagy ha varangy akk vhova máshova....Egyébként is az összes kétéltű védett,és hasznosak is ezért sem kell bántani őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!