Az állatok miért nem félnek a sötétben?
A macskák például kiválóan látnak a sötétben.
A kutyák is jobban, mint mi, a szaglásuk és hallásuk pedig sokszázszor erősebb, így a sötétben is jól tudják, ha valaki vagy valami közeledik.
Mumustól, kísértettől, zombitól, ufótól pedig azért nem félnek, mert ők nem találnak ki ilyen rémmeséket és nem néznek horrorfilmeket.
Bár állítólag a macskák és kutyák látják a szellemeket... :)
Az állatok az emberekkel ellentétben nem kényelmesedtek el, a háziasítottak is jól megélnek a vadonban, sötétben, hidegben, melegben, bármi olyan körülmény között, amibe az ember már belepusztul. Plusz az állatokból nem veszett ki az az ösztön, hogy megvédjék magukat. Ha megijesztesz egy babakocsis nőt, akkor kikapja a gyereket a kocsiból és világgá fut. Ha megijesztesz egy kölykes anyakutyát, akkor letépi a kezedet.
Ettől függetlenül, ha a sötétben valami váratlanul rájuk ijeszt, például másik állat, vagy ember, akkor az állatok is megriadnak és elfutnak vagy elbújnak. Egy ember ehhez lassú lenne, és túl gyáva, ezért retteg mindenki a sötétben.
Mert jobban látnak mint te/mi.
Még a lovak is jobban látnak éjjel.
Én azt nem értem, hogy az emberek miért félnek a sötétben?
Az állatok jobban látnak, és a hallásuk, szaglásuk is sokkal jobb, mint az emberé. Semmi okuk félni, hiszen teljesen jól tájékozódnak.
valószínűleg azért mert pl a kutyád ha veszélyforrást észlel azonnal téged fog megvédeni akármi is legyen(még az élete árán is), de az igazsághoz az is hozzátartozik hogy az állatok nem tudják mi a rossz ha veszélyben vannak egyedül akkor nem fognak sem éjjel sem nappal a hőst játszani
szal szerintem ennyi:)
remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!