Meg lehet enni az afrikai óriás csigát?
A származási helyükön, Afrikában megeszik őket.
Az már csak a saját tippem, hogy csak a "talpa" (a teste, ami kinn van a házból, mikor mászik) ehető, mint az éti csigának is.
A csiga a házában a zsigerzacskóját tartja, abban vannak a belei, azt nyilván nem eszik meg.
Semmiképpen ne ereszd szabadon őket, mert ökológiai katasztrófát okozhat a túlszaporodásuk. Rengeteget esznek, nagy területeket tudnak teljesen letarolni.
Nekem is voltak, és szerintem a legjobb csak egy példányt tartani. Egyszerűen nem tudsz a kicsikkel mit kezdeni...
Van még 2 megoldás:
1. Mihelyt a petéket lerakták, kiszeded és összetöröd őket, vagy beteszed a fagyasztóba, és utána kidobod. Ha egyszer megfagyott, biztos nem fog már kikelni.
2. Teknőstartók lehet, hogy amíg egész picik (első héten a kelés után) átveszik tőled eledelnek.
De tényleg a legjobb egyesével tartani őket, vagy csak egyet tartani...
Ami a megevést illeti, az is járható út, ha szereted a csigát. És ez nem olyan, mint pl. a macskádat megenni, mert a macska, az szeret, ragaszkodik, vannak érzései, a csigának meg agya sincsen, amúgy, meg gondolatai sem, meg még a saját gazdáját sem ismeri fel... Szóval szerintem ha akarod, edd meg őket nyugodtan, ne legyenek lelkiismereti problémáid emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!