Magyarországon melyek a legjobb állatkertek sorrendben?
Nyíregyházi Állatpark, Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest), Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark (Veszprém), Veresegyházi Medveotthon, Tropicarium (Budapest).
Miért ne menjen az ember állatkertbe? Azért van. Az állatok akkor is belesznek zárva ha nem látogatod meg őket. Ha ezeket az állatokat kiengednék a vadonba/szabadba akkor nagy valószínűséggel elpusztulnának, mivel fogságban nőttek fel. Arról nem is beszélve hogy vannak mentett állatok is. Budapesten néhány madár nincsen bezárva mégsem repülnek el.
Azért embereket állatokhoz ne hasonlítsunk, köszi. :) Elmondtam mi van azokkal, akik fogságban születnek. Bármennyire hihetetlenül hangzik, de nekik ez a természetes, a megszokott. Ha kitennéd a fogságban született állatokat az élőhelyükre, akkor elpusztulnának, mivel nem ott nevelkedtek.
Ráadásul egy csomó állatfaj rég a kihalás szélén állna, ha nem lenne állatkert. Ráadásul a látogatók pénzéből tartják az állatokat, tehát az sem megoldás, hogy ne járj állatkertbe. Ha neked ez állatkínzás akkor nézegess róluk könyveket vagy filmeket, de ne mondd meg senkinek, hogy szabadidejében hova ne menjen. ;)
De hasonlítom őket emberekhez, mert számomra az én állataim például családtagok. Ha nem lennének állatkertek, akkor az állatok a természetes élőhelyükön élnének és nem kellene őket eltartani.
Szomorú, hogy egy állat ebbe születik, az a természetes neki, hogy be van zárva.
Nyíregyháza, Nyíregyháza és csak aztán Fővárosi, veszprémi, debreceni. Szóval: toronymagasan a legjobb magyar állatkert a Nyíregyházi!
Nekem élmény volt a Hortobágyi Magyar állatkert: kizárólag magyar fajtájú állatokkal - persze az nem versenykategóriás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!