Vajon ezek a darazsak azt hiszik, hogy én vagyok a
"gazdájuk"? :D
Figyelt kérdés
Tavaly nyár óta van egy darázs fészek a konyha ablakunk lenti részében. A redőnnyel fedett rész mögött telepedtek be. Én mindig az ablakban bagózok, ők meg a párkánynál közlekednek ki és be. Nem vehetik támadásnak, hogy én ott füstölök az orruk alatt?
Amúgy úgy tudom, hogy az ilyen szárnyasok is képesek azt hinni, hogy van gazdájuk vagy ilyesmi. Gondolhatják, hogy én ilyen gazdaszerű vagyok nekik?
Lényeg, hogy engem már nem zavarnak és én sem zavarom őket. Néha ugyan megijedek, amikor hirtelen elkezdenek repkedni, de amíg nem csípnek meg addig maradhatnak. Mi a véleményetek?
2010. ápr. 11. 15:58
1/9 anonim válasza:
én biztos nem hagynám hogy ott éljenek. Ha egyszer az egyik megcsíp akkor a többi ,rád fogja vetni magát mivel szúrás közben olyan illatú anyagot bocsátanak ki ami erre ingerli a társaikat. Nálunk ez azért sem lenne megoldható mert 2 kisgyerek is van a családban és velük nem lehet megértetni, hogy ne kergessék vagy ne próbálják megfogni őket.
2010. ápr. 11. 16:02
2/9 anonim válasza:
Mézed nem lesz! Jobban járnál, ha szakértővel befogatnád őket, gond lehet belőle. Anyu sulijában tavaly volt egy darazsas eset, a gyerekeket nem engedték ki az udvarra több napon keresztül, míg valaki be nem fogta a darazsakat.
2010. ápr. 11. 16:11
3/9 anonim válasza:
Nekem a koliban van egy darazsam. Ezt úgy kell érteni, hogy amikor nyitva vagyon az ablak, őkelme berepül, tesz pár kört, majd távozik. ezt naponta többször megteszi. Ez amolyan békés együttélés, ami a te darazsaidnál is tapasztalható.
Ja, és a darázs neve Kázmér.
2010. ápr. 11. 16:11
4/9 anonim válasza:
A darazsak nemigen támadnak csak ha beszorulnak valahova és megijednek.Ők szimbiózisban élnek betársulnak oda ahol védett helyet találnak.A méhekhez képest a csíkos darazsak nem ideges természetűek.A poszméhek azok melyek a fészkük megközelítésére támadnak.
2010. ápr. 11. 16:18
5/9 anonim válasza:
"őkelme berepül, tesz pár kört, majd távozik. ezt naponta többször megteszi"
A darázsnak jó a szaglása ezért aki rokonszenves neki azt megszaglássza: Jön a darázs, jön megszagol, dörmög s a vadrózsára száll.
2010. ápr. 11. 16:22
6/9 anonim válasza:
"az egyik megcsíp akkor a többi ,rád fogja"
Ezek a méhek, nem a darazsak!
2010. ápr. 11. 16:23
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor tényleg nem igazán kell aggódnom. Amúgy se lett volna szívem kiírtatni őket. :)
2010. ápr. 11. 18:18
8/9 anonim válasza:
A poszméhek nem a házi méhek, hanem a nagyobb, fekete rovarok, helyi nevükön dungók. ne csípjen meg egy se közülük, nagyon durva...
2010. ápr. 11. 22:00
9/9 anonim válasza:
A méhek nem túl agresszívek, meggondolják mikor szúrjanak, hiszen ha megcsíp akkor meghal, mert a fullánkja bennedmarad. A darázs meg vissza tudja húzni és többször támadni is tud, ezért bátrabban támad. És van pár agresszív fajta pl. a lódarázs vagy a kecskedarázs, akik ok nélkül is támadhatnak ha túl közel mész hozzájuk. Elég csak megközelíteni a fészket máris, kecske és lódarazsakat ha nagy a fészek csak szakember tud irtani házilag életveszélyes, egyszerre kell mindegyiket elpusztítani különben csak felmérgesíti őket az ember.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!