Miért nem tud repülni a madárpók?
Tud repülni. De elég makacs, csak akkor hajlandó rá, ha belerúgnak. :)
Komolyra fordítva: azért hívják madárpóknak, mert kolibrikre is vadászik - ezt más pókcsalád tudtommal nem teszi.
Milyen adottsága van a repüléshez???
Lehet,hogy azért kapta a nevét,mert van olyan nagy,mint egy kisebb madár...
Nagy szerencse,hogy nem tud repülni!Valahogy nem csípem a pókokat és ezzel nem vagyok egyedül,igyekszem nagy ívben kikerülni őket és ha repülni tudnának és folyton azt kellene lesnem,mikor száll rám egy nyolclábú,én mgőrülnék!
Mi az h minden adottsága megvan hozzá? például? Szárnya van? Vagy propellere, mert egyik nélkül sem tud repülni.
Szóval a válasz: a madárpók ugyanazért nem tud repülni, amiért te sem. És azért madárpók a neve mert ha elég nagyra nő, egyes alfajai apróbb madarakat zsákmányol mérgével és/vagy extra erős hálója segítségével. a röpülshez nem sok köze van, hacsak nem az, h ha lezuhan valahonnan lassabban zuhan mint egy kő, mert könnyebb. De még csak vitorlázni sem tud amivel lassítaná az esést, a madár a kaja miatt van, amint írtam.
Aztaaaaa... Akkor megvan a magyarázata az összeurópai népességfogyásnak. Minket a gólya hoz ugyanis, bezzeg a kínaiakat!...
Hű, nem lennék a kérdező helyében most, ekkora felelősség még a Viszkisnek is sok lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!