Miért kell becézgetni az állatot a kérdésfeltevéskor?
Pl. kutyi, cicu, nyuszimuszi... kucu, öntyömpöntyöm, unyukapunytuka...
Értem én, hogy szeretik az állataikat az emberek, én is imádom a saját kutyámat (nem kutyulimutyuliputyuli... KUTYA) és macskáimat (akik nem cicumicuk, maximum cicák)... De nem értem, miért kell becézgetni...
Mert az örim olyan ari!
Neked meg öri hari!
XD
Az oké, hogy hogy hívod, de ha felteszel itt egy kérdést vele kapcsolatban, azt írod ki, hogy "A macskám ikszipszilonkettőká..." nem? :)
Na én azokra értem, akik már nem "macskát" hanem cicumicuputyukát írnak helyette...
Mondom, minket akarnak szórakoztatni, hogy röhöghessünk egy jót rajtuk egy fárasztó munkanap után. :-)
Amúgy 5 nimfapapagájom van, általában a nevükön szólítom őket, amire hallgatnak is, ha valamelyik valami rosszat csinál, akkor "MADÁR!!!", az egyik nagyon szereti a simogatást, és ha dörgölőzik, akkor "kis kéjenc"-nek hívom, az anyukája pedig nagyon szereti a tökmagot, és ha meglátja, hogy van nálam, addig nem marad nyugton, amíg nem kap, úgyhogy ő meg olyankor "éhenkórász", de a net más, és aki neten kérdezve becézgeti a mütyűrkéjét, azon én csak mosolygok. :-)
Én a bbbüdös kandúromat csak simán Pöööcsnek becézem, mert egy igazi bunkó a lelkem, mindenhová odapisil. (Egyébként Yoda a neve, és himalája perzsa.)
Azért becézik az emberek az állataikat, amiért a babáknak meg gügyögnek. Egyszerűen kiváltja belőlük az aranyosság...
Szerintem ez (vagy hasonló) ihlette a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kisemlosok__774092-te..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!