Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Kötőféket mindig ledörzsölik...

Kötőféket mindig ledörzsölik a lovaim fejükről, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mielőtt jönne a válasz ,hogy "idióta húzd meg rendesen, 2 ujj itt meg 3 ott beférjen" elmondom a szakirodalomba leírt összes dolgot fiogyelembe vettem,sőt még marhakötelet is használok,de egyfolytába ledörzsölik.Mit lehet ilyenkor még csinálni? Szögeljem rájuk?
2010. ápr. 6. 11:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Muszáj őket kötőfékben tartanod? Állásos istállóban vannak, vagy miért kell a fejükre a kötőfék?

Az enyémek sem a boxban, sem a karámban nem viselnek kötőféket (illetve a "szökősek" igen, de az nem sok van), ha hívom őket, úgyis odajönnek és akkor rájuk adom. Biztonságosabb is kötőfék nélkül, nem akasztják meg magukat.

Állásos istállóban csak az vált be nekem is (szerencsére utóljára 10 éve volt ilyen) hogy borjúkötelet tettem a nyakukra, a kötél szárát pedig áthúztam a kötőfék alsó karikáján. Így valami mindenképp marad rajtuk, elszabadulni nem tudnak, még akkor sem, ha magát a kötőféket ledörzsölik. Bár ilyen esetben arra kell vigyázni, hogy bele ne lépjen a ló a lelógó kötőfékbe, nagy baleset lehet belőle.

2010. ápr. 6. 11:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerencsére az én lovaimmal ilyen probléma nincsen.

Ismerősömnek is ledörzsölte a kötőfék a lovának a fejéről a szőrt. Ő azóta csak a nyakukra rak egy kötelet, fül mögött, áll alá. Azóta szépen visszanőtt a szőrük, és egyáltalán nem rossz a lónak sem.

Esetleg foglalkozz velük többet, mert lehet hogy unalmukban dörgölik a fejüket és ezáltal van a problémátok.

2010. ápr. 6. 11:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Előző mindent leírt, a kis kancám volt ilyen, mindig leszedta magáról a kötőféket, amikor még éjjelre állásba volt kötve. Szóval borjúkötél a nyakba, legalább az ott tartja :) Amúgy meg karámba én nem nagyon javaslom, bármibe beleakadhat vele (enyémen sincs karámban, sőt mióta boxban van, azóta csak ha dolgozunk vele, akkor kap kötőféket). Elvileg a paccnak jönnie kell, ha hívod :)
2010. ápr. 6. 11:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Kb 3 éve van velük folyamatosan foglalkozva,és éjszaka dörzsölik le mert nappal kivannak kötve legelőre,nem tehetek mást ,nem vehetem le róla, paraszt istálóban vannak...és persze bele is hurkoltam,de a marha kötelet is leveszi...
2010. ápr. 6. 12:22
 5/8 A kérdező kommentje:
ja és ha hívom jön,de a kötőfék nem hülyeségből van kitalálva,melleleg ,ha ló van azt ki is kell kötni,mert akármilyen jó szándékú nem tudod neki megparancsolni ,hogy akármilyen hatásra 10-15 percet legalább megáljon.
2010. ápr. 6. 12:23
 6/8 anonim ***** válasza:
ha a füle mögött elkezdessz húzni egy kötelet és az állánál végig és megkötöd és ennyi
2010. ápr. 6. 18:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem megáll csak csak ha mozdul mondom neki h marad és marad érdekes
2010. ápr. 26. 21:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha rendesen foglalkozva van a lóval, akkor az a minimum, hogy legalább 10 percre (pl. pucolás, nyergelés) egy helyben álljon kikötés nélkül.

Amúgy borjúkötél + kötőfék.

2010. ápr. 27. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!