Kötőféket mindig ledörzsölik a lovaim fejükről, mit tegyek?
Muszáj őket kötőfékben tartanod? Állásos istállóban vannak, vagy miért kell a fejükre a kötőfék?
Az enyémek sem a boxban, sem a karámban nem viselnek kötőféket (illetve a "szökősek" igen, de az nem sok van), ha hívom őket, úgyis odajönnek és akkor rájuk adom. Biztonságosabb is kötőfék nélkül, nem akasztják meg magukat.
Állásos istállóban csak az vált be nekem is (szerencsére utóljára 10 éve volt ilyen) hogy borjúkötelet tettem a nyakukra, a kötél szárát pedig áthúztam a kötőfék alsó karikáján. Így valami mindenképp marad rajtuk, elszabadulni nem tudnak, még akkor sem, ha magát a kötőféket ledörzsölik. Bár ilyen esetben arra kell vigyázni, hogy bele ne lépjen a ló a lelógó kötőfékbe, nagy baleset lehet belőle.
Szerencsére az én lovaimmal ilyen probléma nincsen.
Ismerősömnek is ledörzsölte a kötőfék a lovának a fejéről a szőrt. Ő azóta csak a nyakukra rak egy kötelet, fül mögött, áll alá. Azóta szépen visszanőtt a szőrük, és egyáltalán nem rossz a lónak sem.
Esetleg foglalkozz velük többet, mert lehet hogy unalmukban dörgölik a fejüket és ezáltal van a problémátok.
Ha rendesen foglalkozva van a lóval, akkor az a minimum, hogy legalább 10 percre (pl. pucolás, nyergelés) egy helyben álljon kikötés nélkül.
Amúgy borjúkötél + kötőfék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!