Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan termesszek lisztkukacot?

Hogyan termesszek lisztkukacot?

Figyelt kérdés
Van esetleg tippetek a tartásukra illetve száritásukra? Esetleg egy szimpla aszalógép megfelelő erre a célra? Nembízom a kisállatkereskedésekben máshol meg nemtaláltam helyet ahonnan lehetne rendelni így gondoltam magamnak is megcsinálhatom akinek van tapasztalata ebben egy pár tanáccsal elláthatna :)

2016. ápr. 10. 17:59
 1/3 Jimboka válasza:
100%

Hello,

Akvárium/ műanyag láda +

4-5 centi magasan liszt +

egy két nedvességet tartalmazó gyümölcs, nem kell sok mert hamarabb megrohad - pl alma +

esetleg egy kis kenyér +

jól összegyűrt papír, abba fog lepetézni

googlin biztos van alapos leírás képekkel

2016. ápr. 14. 10:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :)
2016. ápr. 15. 00:39
 3/3 anonim válasza:

Én is szeretnék elkezdeni valamilyen ehető rovart tenyészteni. Én próbáltam már aszalógépben gyászbogár lárvát szárítani, kifejezetten erre a célra vettem. Annyi tudok segíteni, hogy én 70 C fokon próbáltam szárítani őket 12 órán keresztül, melynek hatására megfeketedtek, olyan mintha "megégtek" volna, tehát ez túl magas hőmérséklet már, legközelebb alacsonyabb hőfokon fogok kísérletezni. Több tapasztalatom egyelőre nincs még a rovaraszalással kapcsolatban.

De ez talán hasznos lehet, ha tudsz angolul:

[link]

2016. aug. 29. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!