Ha húshiány állna be, milyen állatot lehetne a legkönnyebben házilag a húsáért tenyészteni, ami lehetőleg kisigényű és hamar sokasodik?
Figyelt kérdés
Én elsősorban kisebb rágcsálókra gondoltam pl. egér, patkány, tengerimalac. Nektek milyen ötleteitek vannak? Esetleg tudtok történeteket a háborúból vagy a Rákosi-rendszerből, amikor otthon tenyésztettek húsnak ilyen tanyát-nem-igénylő állatokat?2010. ápr. 1. 12:13
1/14 anonim válasza:
Szerintem nyúl, ami még ide sorolható.
2/14 anonim válasza:
Szerintem is a nyúl lenne az, bár hallottam valahol, hogy a 2. vh.alatt sokan nutriát ettek.
3/14 anonim válasza:
egyél patkányt, vagy embert. szülj gyereket és vágd le ha húshiány állna be. ez a kérdés komoly???? esetleg el tudnmád képzelni, hogy NE egyél húst? van olyan alternatíva is, és ha belegondolsz, az a gabona amit egy állat megeszik, az is pénzbe kerül, és ahhoz képest többet kell rákölteni, mint amennyire jóllakna az ember vele. csak nem kéne korlátoltan gondolkodni... húshiány...huh
4/14 A kérdező kommentje:
12:25
1. Növényevő rágcsálókat ki lehet küldeni az udvarra zabálni, vagy ha lerágnak mindent akkor a mezőn otthagyni egy darabig egy elkerített helyen, vagy hozni zöldet a mezőről.
2. Van veteményeskertünk, onnan lenne a mi számunkra szolgáló növény
3. Olyan gyorsan nem tudna újrateremni a kert, amilyen gyorsan megszületnek és vágási korba érnek a rágcsálók.
4. Húshiány esetén valszeg a zöldség, gabona ára rohamosan felugrana a nagy igény miatt, talán annyira, hogy meg se érné vásárolni, csak termeszteni, vagy lopni.
2010. ápr. 1. 12:31
5/14 anonim válasza:
Nem éri meg az ilyesmi. Ahhoz, hogy egy kalóriányi állati hús keletkezzen (tehát hogy hízzon az az állat), tíz növényi kalória felhasználsára van szükség. Ez kilenc kalória pazarlás.
6/14 anonim válasza:
Rovarok, de igazából minnél kisebb az élőlény, annál jobb, manapság pl egy génmódosított baktériumturmixot is el tuodok képzelni, bár az már nem állat.
7/14 anonim válasza:
termessz krumplit, arra szánd az időt, ne szerencsétlen állatok lemészárlására.
8/14 anonim válasza:
Hát ha a nyulat csak kizavarod az udvarra kajálni, akkor az nem fog túl sokáig élni... Másfelől viszont a mixomatózis szinte minden nyulat elér, lévén, hogy szúnyogok terjesztik. Ez pedig szinte biztosan halálos kimenetelű betegség a nyúl számára. (és ha egy nyúl megbetegszik mondjuk az alomból, akkor szinte biztos, hogy a többi is, mert ugye, a szúnyog néha átreppen az egyikről a másikra, meg ilyenek...) Az oltáshoz meg nehéz időkben fogalmam sincs, hogyan juthat hozzá az ember könnyen. Aztán van még ezerféle betegsége a nyulaknak... Viszont van egy csodálatos növény, a neve burgonya, vagy másképpen krumpli, azon el lehet élni jó sokáig. És ráadásul el lehet raktározni is, meg minden. :)
9/14 anonim válasza:
n örülök h még vki rajtam kívül a burgonyát említi :)
10/14 anonim válasza:
Szerintem is a nyúl a legjobb, de tényleg vigyázni kell, mert elég érzékenyek a betegségre. Nekünk is volt régen. Ha tudsz szerezni réti szénát meg és hasonlókat, akkor a tartásuk sem kerül sokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!