Ha tudomáson van arról, hogy nagyon rövid láncon tartják a kutyákat, hol jelenthetem be?
"A NÉBIH közleménye
2016. január 1-jétől tilos ebet tartósan kikötve tartani. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szeretné felhívni a figyelmet a rendelettel kapcsolatos néhány, nagy publicitást nyert félreértésre. A legfontosabb, hogy helytelen az az értelmezés, mely szerint a kutyákat mostantól egyáltalán nem lehet láncon tartani. Szintén fontos tisztázni, hogy az, aki vét a rendelet ellen, nem követ el bűncselekményt, mivel az előírás nem esik a Btk. hatály alá. Probléma esetén nem a rendőrséget, hanem a jegyzőt, illetve a hatósági állategészségügyi szolgálatot kell értesítenie."
Szerintem most kellene abbahagynod az emberek félrevezetését, valamint újra, kissé figyelmesebben elolvasni, amit beidéztem a hivataltól.
Mondom nem Btk. Erre te: nem is, mert nem Btk. Aha.
A hatóság azt mondja, a jegyzőnél kell bejelenteni, de te jobban tudod. Most a kedvedért felhívtam a rendőrkapitányságot, ahol a szóban forgó kérdésemmel a jegyzőhöz irányítottak. Nahát!
Az más kérdés, hogy az önkormányzatok mennyire tudják kezelni ezt a helyzetet, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!