A szobánkban apró kukacok jelentek meg. Kb 3-4 mm, rózsaszínes, a feje fekete. Mi lehet?
Amikor gyerek voltam, akkor is volt nálunk néha. Akkoriban még kertes házban voltam. Amióta elköltöztem, most is találok egyet-kettőt, pedig panelház 4. emeleti lakásában élek.
Rákerestem angolul és szerintem ezek jó eséllyel a keleti gyömölcsmoly lárvái:
1966-ban került Magyarországra, azóta már országszerte elterjedt.
A leírás stimmel, a lárva képe alapján nem teljesen stimmel, de a leírás szerint a feje lehet sötétebb is, mint a képen.
Azért gondolok erre, mert a képen látható imágóból nagyon sok beszökdösött hozzánk a panellakásba, és szerintem néhány sikeresen lepetézett, és azoknak a lárvái mászkálnak most nálunk a falakon, bútorokon.
Ha nem ez, akkor viszont kisebb almamoly (Grapholita prunivora) lehet még, azt inkább írják sötétebb fejűnek, és minden más is egyezik.
Mindegy, a lényeg, hogy elméletileg csak gyümölcsökre, esetleg gyümölcsfákra lehetnek károsak, emberbe nem költöznek, ruhába se, ágyneműbe se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!