Milyen melegvérű lovak alkalmasak mezőgazdasági munkákra?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék hidegvérűekkel dolgozni, nem szeretem őket, a sodrottakat sem találom vonzónak. Milyen fajtát tudtok javasolni?2010. márc. 26. 19:00
1/7 anonim válasza:
Jah, keress azok között, akik alapból nem alkalmasak rá, logikus... Egyébként csak a félvérek jöhetnek szóba, abból is csődör vagy herélt.
2/7 anonim válasza:
Hát én személy szerint úgy vagyok vele, hogyha hobbiból veszek lovat akkor érdekel inkább a külseje.
Mezőgazdasági munkánál, a munka szón van a lényeg, a teherbíráson a könnyen kezelhetőségen és a kitartáson.
Ilyen munkára az ember nem úgy választ lovat, hogy vonzóak vagy nem.
És ha tetszik, ha nem erre a feladatra a hidegvérű és a sodrott lovak a legmegfelelőbbek.
3/7 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül szántásra gondoltam, de pl. szekeret húzni egy melegvérű fogat is alkalmas. Egyébként ha kell, inkább négy lovat fogok az eke elé, de akkor sem fogok hidegvérűekkel dolgozni. A nóniusz pl. kifejezetten ilyen célokra lett kifejleszve, de vannak más fajták is?
Nehezebb, tömegesebb, dongásabb melkasú melegvérű lófajtákat ismertek-e??
2010. márc. 27. 21:30
4/7 anonim válasza:
Gidrán esetleg, én inkább egy könnyebb sodrit vennék, nem tudom mi bajod van velük, lovagolni is tökéletesen lehet őket és kocsi előtt is szépen mutatnak, ha ügyesen veszel párt.
5/7 anonim válasza:
eddig a legaljábbnak tartottam azokat akik kiegészítőnek hordanak kutyát magukkal, most kénytelen vagyok újabb mélységeket felfedezni...
6/7 anonim válasza:
Mi bajod a sodrott lovakkal? Szerintem nagyon strapabíróak, terhelhetőek. Én lovagolni is szeretek rajtuk.
7/7 anonim válasza:
Csődör a vadsága miatt nem jó ,legalább is mi nem haszálunk ,valaki viszot azt szereti,de azokívűl mindegy milyen ló ami tudja a kocsit és az ekét húzi,itt az Alföldö ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!