Milyen fajtában lehet albínó egy ló?
Figyelt kérdés
albínó: hiányoznak a pigmentanyagok a köztakarójából, fehér szőrzet - piros szem(néha kék)
Azt nem írták, hogy milyen fajtáknál lehetséges ez. Mindegyiknél?
2010. márc. 26. 01:34
1/7 anonim válasza:
Nahát, én még lóból sosem láttam albínót...(most rá fogok keresni) egyébként fogalmam sincs :)
2/7 A kérdező kommentje:
én is pont ezért kérdem :) mert tegnap olvastam és eléggé meglepett :) de azt nem írták milyen fajtáknál lehetséges ez. (biztos szép egy ilyen ló :) )
2010. márc. 26. 06:59
3/7 anonim válasza:
Nincs fajtához kötve. Egyébként a "szépségnek" (ha te annak tartod, én nem) ára is van, sokkal sérülékenyebb, mivel a pigmentek nem viccnek vannak.
4/7 anonim válasza:
Gyakorlatilag nem létezik teljesen albínó ló, csak részleges. Ez valami olyasmi, hogy a génkombincáió ami a teljes albinizmusért felelős,olyan dolgokat okoz ami már az anyaméhben elpusztítja a csikót. Általában az albínó lovak szeme kék. Csak a teljes albinizmus esetén piros, mivel hiányzik a pigment.
Egyébként szerintem ez nem fajtafüggő.
5/7 anonim válasza:
6/7 A kérdező kommentje:
azért tartom szépnek mert egy hófehér ló szerintem szép.
érdekeseket írtatok, köszi :)
2010. márc. 27. 09:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!