Mit lehet tenni, hogy lehet megszabadulni a denevértől? (olvasd végig kérlek! )
Az elmúlt napokban fejezték be a (panel ház) szigetelését és a szellőzőben "felejtettek" egy (vagy több) denevért ami napok óta ott ciripel, azon kívül, hogy baromira idegesítő félő, hogy bejön a lakásba.
Tudom volt, vannak denevérrel kapcsolatos kérdések de az enyémre nem találtam választ.
Tehát arról van szó, hogy bennrekedtek a denevérek, és nem tudnak kijönni?
Ilyen esetekben a területileg illetékes Nemzeti Parkok vagy állatkertek erre specializálódott munkatársai szokták kimenteni a kis állatokat, és biztonságos helyre szállítani. A denevér ugyanis védett állat.
Melyik országrészben laksz? A Google keresővel is megtalálhatod, hova fordulj.
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__44404-..
ez sem jó?:S
mert sajnos a megoldást nem tudom:S
Valószínüleg nem tudnak kijönni, mert az új szigeteléssel/szellőzőfedővel befalazták őket. Ki kellene nyitni a szellőző külső részét, estefelé a denevérek kimennek aztán visszarakjátok a fedőt és már nem tudnak újra bemenni.
Vagy érdeklődjetek a helyileg illetékes Nemzeti Parknál, Természetvédelmi szerveknél, hátha elviszik őket.
De semmi esetre sem bántsátok őket! Nagyon hasznos, védett állatok.
20:14, igen bent rekedtek...Fejér megye
20:15, sajnos nem... :(
20:16, sajnos nem tudjuk levenni a szellőző fedelét mert sokadik emeleti lakás, nem férünk hozzá...:(
Bántani nem szeretnénk, azért is kérdeztem van e valakinek ötlete, került e hasonló helyzetbe?
A Természetvédelmi szerveket holnap felhívom!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!