Mitől fél a kutyám?
Esetleg villámmal járó időjárás váltotta ki ezt a viselkedést?
Az én kutyám a szilveszteri durrogástól tart, olyannyira ,
hogy inkább visszatartja még a pisilést is , csak minél előbb
visszamehessen a lakásba. A szellemekkel kapcsolatos dolgokat
nem tudom , kinek hittél el , de szerintem ne ilyen elvont
dolgokban keresd a választ.
Szia!
Először is. akik azt mondják, hogy a kutyájuk szellemet lát/hall, azok azért feltételezik, mert bámulja a falat, de ott inkább arról van szó, hogy kutyus hallja a felban vagy a másik oldalán lévő zajokat, pl. a falban lévő vízcsövekben futó víz hangját, vagy a fal másik oldalán lévő kisállatot vagy szomszédokat.
Lehet itt is valami olyan hangot hall, amit Te, mint ember nem hallasz, de az is lehet hogy szeparációs szorongással van dolgod. Ez akkor van amikor egyedül érzi magát, van olyan kutya aki ilyenkor folyamatosan ugat, de olyan is aku kipakolja a hűtőt, vagy szétszedi a lakást.
Esetleg póbáld meg lekötni a figyelmét játékkal, vagy a felettem író által javasolt ötlet, hogy adj neki vmit ami a tiéd. Ha semmi nem jön be akkor ideiglenesen, amíg nem találsz jobb megoldást, engedd be a lakásba, bár ezt annyira nem ajánlom, mert utána lehet nem tudod majd leszoktatni róla.
Én régen 8amikor még volt időm) akkor néztem "A póráz két végén" című ismeretterjesztő filmet (google-be beírod és hoz fel videókat), ahol Victoria Stilwell jó tanácsokat ad ilyen helyzetekre is és a filmban szereplő kutyusok gazdijainak meg is tanítja ezeket és ezeket Te is ellesheted, hátha működnek Nálatok is.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!