Biológia kiselőadás anyaggyűjtés, megvalósítás?
A téma: Ízeltlábúak, puhatestűek és férgek a gasztronómiában
Segítenétek az anyaggyűjtésben? Hogyan kezdjek neki? Milyen "szemléltető ábrákat" lehetne beszúrni a ppt-prezentációba?
Jó ötlet a végére poénnak az Oroszlánkirályból az a részlet, mikor Timon, Pumba és Szimba eszik azokat a kis izéket? :)
Nekem nem tetszene a poén, mivel állatok fogyasztják a kis izéket, nem emberek.
Egy ijedt fejű nő egy ízelt lábút fogva viccesebb lenne, ha találsz ilyesmit.
Férgeket általában benszülött törzsek eszenk, mondjuk Indonéziában, de máshol is, de hát ők bármit, amit találnak, és nem halnak bele...
puhatestűeket Európában is, pl. francia konyha.
ízeltlábúakat meg Ázsiában.
a 3 témát külön rendezném. Ételek képeit tűzném a diákba, meg véleményeket keresnék, hol nem esznek ilyet és hogy mi lehet a jövő ilyen helyeken.
Ott kezdeném, hogy miért is eszik meg őket, tápanyag, fehérje tartalom. Aztán kitérnék a puhatestűekre, kagylók, csigák, hol és hogyan készítik el őket (levesnek, pürének vagy csak beszürcsölve fogyasztják pl osztriga).
Aztán ugyanez az ízeltlábúakkal, melyik tájegységeken eszik őket (Afrika, Távol-Kelet, Dél-Amerika), hogy fogyasztják, milyen állatokat fogyasztanak (Pl pókok, sáskák, skorpiók..stb). Googleben egy csomó képet és anyagot találsz, csak tudni kell használni a netet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!