Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért írják sokan, hogy...

Miért írják sokan, hogy kislány kutya, fiú cica, mikor ezeknek az állatoknak kifejezetten van nemre utaló nevük?

Figyelt kérdés
pl: szuka-kan, nőstény-kandúr, nőstény,-bak (nyíl) ésatöbbi
2010. márc. 15. 01:34
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
A fiú és lány az ember megnevezései, nekem is családtag a kutya meg a macska, de azok kan és kandúrok.
2010. márc. 17. 17:41
 12/22 anonim ***** válasza:
43%
Ha kötekedhetnéked van, ne itt éld ki, hanem a politika kategóriában például. :-) Itt csak szőrszálhasogatás, és nem járt mindenki biológia fakultációra, én se tudom minden állat hivatalos nemre és életkorra vonatkozó megnevezését, nem foglalkozom ezzel, más a munkám, mást tanultam, ha érdekel, UTÁNANÉZEK, de egy ilyen laza NEM HIVATALOS fórumon nem használom a hivatalos megnevezést, mert a felhasználók erre vonatkozó ismeretei és az oldal jellege nem indokolja.
2010. márc. 17. 21:19
 13/22 A kérdező kommentje:

1. Nem akarok kötekedni, csak nekem furcsa, hogy így nevezik meg az állataikat

2. iskolában tanagyag a megnevezés

3. Senki nem néz ismeretterjesztő csatornákat? Ott is a NORMÁLIS megnevezést használják

2010. márc. 18. 10:22
 14/22 anonim ***** válasza:
43%
Akkor nevezd így. Vagy vágd fel az ereidet, hogy más a köznyelvet használja. A kockás füzetet is négyzethálósnak hívod? Vagy egy kockás inget? Mert az sem kocka. Vagy például a le és a fel megy a nap is helytelen, hisz tudjuk hogy valójában nem így van. Istenem de sok időd lehet...
2010. márc. 19. 14:05
 15/22 A kérdező kommentje:

Nem b..zd meg! NEM! Csak annyit mondtam, hogy nekem furcsa, hogy nem azon a néven emlegetik, ahogy az iskolában is tanulják. Igen, kockás füzetnek hívom, de azon a vidéken ahol lakom, és abban a korosztályban, amennyi vagyok senkin sem mond olyat, hogy lány nyúl, max, az óvodások. Te vagy a hülye, ha ezt nem bírod felfogni.

Én csak annyit kérdeztem, hogy miért? Érted? Szerintem nem.

2010. márc. 19. 15:15
 16/22 anonim ***** válasza:
43%
Ebből a megnyílvánulásodból is látszik, hogy azon kívül, hogy tudod minden állat hivatalos nevét, sík primitív ember vagy. Te kis homo sapiens sapiens.
2010. márc. 21. 01:52
 17/22 A kérdező kommentje:

Csak mert felidegesítettek. Kérdeztem, és egyből osztanak, és persze én vagyok a hülye, amiért fel merek tenni egy kérdést.

Mondj egy állatot, és megmondom, hogy hívják. Tán te jobban tudod, Canis Merga?

2010. márc. 21. 08:38
 18/22 anonim ***** válasza:
Hát én csak röhögök rajtad, hogy annyira inger szegény környezetben élsz, hogy a kutyaszar tudományos nevével villogsz:D Sajnálom, hogy nincs életed:D
2010. márc. 21. 11:24
 19/22 A kérdező kommentje:

Megérdemelnéd, hogy kimoderálják trágár hozzászólásodat, kedves barátom.

Ha az ember itt sem kérdezhet, akkor hol tegye?

2010. márc. 21. 11:56
 20/22 anonim ***** válasza:

Azért, mert hülyék. Ahogy emberre sem használjuk a bak, kan, szuka, jerke kifejezéseket, úgy állatra sem a fiú, lány, férfi, nő szavakat. A szexuális megnevezések, mint valaki kanos, más kategória.

Bak nyíl? Nem inkább bak nyúl?

2010. márc. 21. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!