Milyen háziállatot javasoltok?
Kicsi állatot szeretnék venni, rágcsáló és hüllő kategóriából. A hörcsög és a degu kiesett.
Lehetőleg olcsóbbat szeretnék, de barátságosat, akit egy idő után kiengedhetnék. Gekkón, kaméleonon és tengeri malacon gondolkodtam eddig.
Tapasztalatok, vélemények?
Miért esett ki a hörcsög?
És miért akarsz olcsót?
És ha olcsót akarsz, hogy jön képbe a gekkó, meg a kaméleon?
A véleményem:
Neked hörcsög kell.
A hüllő nem "barátságos" a hüllő az "van" . Totál más szemléletet követel a tartásuk, neked pedig (nem bántásból mondom) minden szavadból süt, hogy fényévekre vagy ettől a szemlélettől.
Ehy hüllőt általában nem engedünk ki a terráriumból, mert bestresszel. Nem is megyek bele ebbe, nagyon messze jársz a valóságtól.
Ami az árat illeti.
Magának az állatnak az ára abszolút elhanyagolható tétel a fenntartásához képest! Van fogalmad róla, milyen fények kellenek mondjuk egy nappali gekkónak? Mennyi egy spéci izzó, és mennyit fogyaszt?
A hüllőket felejtsd el.
Tengerimalacból nem lehet 1-et tartani. Minimum 2, az se sok. 2-nek viszont már értelmes alapterületű ketrec kell!
Úgyhogy ha fontos az ár, és 1 állatot akarsz, akkor a hörcsögnél nincs jobb választás.
Én pókot javasolnék. Pl. Smithi
Nem szeretnék hörcsögöt. Nem tetszik, személy szerint nem tartom aranyosnak. Láttam már másnál, szimplán csak nem akarok.
Házastársas kommentre: párkapcsolatban vagyok, de mégse látom benne a poént :D
Azért szeretnék olcsót, mert nem vagyok annyira eleresztve pénzzel, de 5-6 ezer forint magáért az állatért még belefér.
Tengerimalac :)nekem is van és nagyon aranyosak.
Nem kerül sokba a tengerimalac csak a ketrec meg az ilyesmik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!