Kisvadmalaccal mit lehet kezdeni?
Állatorvos vagy vadör megmondja milyen tápot kell nekik adni.
(Nincs még túl korán a vadászathoz?még 2-3 hetet simán várhattak volna vele, akkor nem pusztulnak el a kicsik)
Zabpelyhet, korpát ilyesmit lehet belefözni és az jó gazdag táp lesz igy. Pár hét múlva reszelt almával meg lehet próbálkozni, hogy hajlandók-e enni.(esetleg megszórnán darált dióval)
Kert kell nekik, hogy tudjanak szaladgálni meg bunker(valami kis hely) kell ahová elbújhatnak. Széna, szalma, fakéreg jó nekik alomnak.
Vadasparkot meg kell kérdezni,hogy befogadják-e.
Nem vagyok híve a vadon élö állatok otthoni tartásának, nem szoktak a kcsi özgidák sem tömegével elpusztulni mert befogadja öket másik mama. Ha találok elhagyatottan fekvö összegömbölyödött kicsi özgidát akkor inkább messzire elkerülöm, meg sem érintem, mert ha megérzi a mama az ember szagát a kicsinyén akkor nem fogadja vissza többé. Amúgy erre minden évben figyelmeztetik a túrázni indulókat, hogy ne tegyék mert a vadasparkokban már nincsen elég hely a "megszeliditett" állatok számára.
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.
Most korpával dúsított tejet kapnak, illetve almát próbáltunk nekik reszelni, az annyira nem jött be nekik. Alomnak szénát kaptak egy sállal meg egy darabokra vágott mellénnyel, h melegebb legyen a helyük.
Állatorvost nemigen akarok megkérdezni, ugyanis tavaly ugyanígy voltunk egy őzgidával, kicsit sántított, úgyhogy kihívtuk hozzá a dokit, aki azt mondta, csak megrántotta a lábát, semmi komoly, de azért adott neki fájdalomcsillapító injekciót. Másnapra nagyon szarul lett, és meghalt. Ebböl nekem az jött le, hogy vadállatokhoz baromira nem értenek. (Erről a dokiról mindenki csak jót mondott és ajánlotta. Egyébként tényleg jó doki, a kutyánkat remekül ellátja, egy rossz szavam sem lehet rá.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!