Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogy herélnek ki egy kakast?

Hogy herélnek ki egy kakast?

Figyelt kérdés
2010. márc. 1. 09:11
 1/10 anonim ***** válasza:
35%
én nem is tudtam hogy kiherélik
2010. márc. 1. 09:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezt találtam:

[link]

A hogyant nem részletezték, de ezek szerint van erre módszer. Nem tudom, itt lesz-e olyan, aki ilyent végez, falun baromfitartók között biztos van, aki tudja.

2010. márc. 1. 09:39
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
A kakasokat a műtét előtt sötét helyiségbe zárva koplaltatják. A kappanyoló asszony a kakast hanyatfekteti és a [tojatócsű] penis nyílásánál alul megmetszi éles bicskával, ojtókéssel. A vágott nyíláson előtüremkedő hashártyát tűvel vagy mutatóujja körmével megböki (sohasem hüvelykujjal). Egy vagy két ujjával a hasüregbe benyúl s a heréket körömmel lecsípi a vezetékről. A heréket tányéra gyűjtik, néha a kappanyolt kakas taréját is megcsonkítják s azt is mellékelik a herékhez. A vérző sebet a kappanyoló aszony összeülti tűvel-cérnával, majd a kappanyokat friss szalmával hintet sötét helyiségbe zárják vissza. Enni csak másnap kapnak.
2010. márc. 1. 09:48
 4/10 A kérdező kommentje:
uram isten ez nagyon durvaaaaaaaaa :S szegénykék...
2010. márc. 1. 10:04
 5/10 anonim ***** válasza:
39%

"a K. taréját s sarkantyuját levágják, utóbbit homlokára illesztik"

Ezt állatkínzásnak hívják. Ilyent csak korlátolt féleszű emberek csináltak. Nem okosabb és egyszerűbb lett volna levágni a kakasokat?

2010. márc. 1. 10:13
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
A kakast herélik, a libát tömik, mindkettőt a húsa miatt, és csak olyannak szabad végezni, aki ért hozzá, mert az nem tesz kárt az állatban.
2010. márc. 1. 10:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Csak nehogy a libatömést egy szintre hozd a kakas össze vissza metélésével.Körömmel kicsípni a herét, éljen a higiénia!
2010. márc. 1. 10:54
 8/10 anonim ***** válasza:
46%
10:54 - Nézd, régen, valószínűleg így csinálták, és most már biztos van erre higiénikusabb módszer. Attól, hogy nem tetszik, még csinálják, nem kötelező ilyen húst venni és enni. Ezeket az állatokat erre tenyésztik, nem házikedvencek, hanem a tápláléklánc részei.
2010. márc. 1. 12:03
 9/10 anonim válasza:
ki el távolitják a heriéit :D
2010. ápr. 27. 11:18
 10/10 nyalógép válasza:
Úr isten, rosszul vagyok, ez már nem fér bele a 21. századi lelkivilágomba.
2020. júl. 13. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!