Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Melyik ló a legkisebb fajta?

Melyik ló a legkisebb fajta?

Figyelt kérdés
Halottam, hogy a Shetlandi póninál van kisebb is!
2010. febr. 20. 11:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
A falabellát nem lehet lovagolni, mert annyira picike. A tehetős emberek tartják, amolyan "kerti dísznek", ezen kívül amikkel én is találkoztam, azok cirkuszi falabellák voltak. Abban biztos lehetsz, hogy nagyon drága, azért is, mert ritka és azért is, mert ilyen különleges. Ha lovagolni akarsz, akkor legyen pónid vagy kislovad. A falabella sportolásra nem való, arra alkalmatlan. A lótartáshoz pedig nem elég a felelősség, elég sok pénz is kell hozzá.
2010. febr. 21. 20:57
 12/24 anonim ***** válasza:

szerintem haflingit vegyél .

hiába veszel egy pónit kinövöd hamar

a hafi nagypóni és megbizható és lovagolni is lehet

am hányéves vagy?.

2010. febr. 22. 13:58
 13/24 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de anyukádéknak igaza van.
2010. febr. 22. 18:54
 14/24 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok és tudom, hogy van szaga papám haverjának volt és nagyon sokat voltam melette és mondta papám barátja is, hogy én nagyon értek a lovakhoz! Tudom, hogy drága és a felelősséget is tudom vállalni! A póni nem lovaglásra kéne csak, díszlónak meg közbe betudjam mutatni anyuéknak, hogy tudom gondját viselni!Ha látják, hogy milyen ügyesen bánok vele akkor kapok rendes hátas lovat!Nem adnám el a pici pónit egymáshoz lennének szoktatva és mennénk!Tiszta jó lenne! Amúgy anyuék azt mondták, hogy várjak nyárig és meglássuk! Anyu a szaga miatt tiltakozik a pénz nyárra meg lessz neki és külön lesz rakva rá mindíg! Ja és nyáron megyek majd dolgozni olyan helyre ahol lesz időm törödni vele/velük!Ezen ne múljon! 6 éves korom óta könyörögtem egy póni lóért de mivel van egy bátyám ezért ő volt mindig az első és mindent megkapott és még mindig megkapja ha nem lenne bátyám rég lenne lovam! Ezt mindenki tudja tanusítani ebben az utcában!;) Köszönöm a válaszokat és köszönöm, hogy szurkolsz!=)
2010. febr. 23. 18:39
 15/24 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj, de ha ilyen nagyon értesz a lovakhoz, hogy tudsz ilyen banálisan ALAP kérdést föltenni? :)
2010. febr. 23. 20:06
 16/24 A kérdező kommentje:
Értek a lovakhoz, de nem ismerem az összes fajtát!Ismerem párat csak valamelyik nap mondta haverom, hogy van a shetlandinál kisebb is, és én abban a hitben éltem, hogy az a legkisebb!=)
2010. febr. 23. 21:30
 17/24 anonim ***** válasza:
Ha értesz a lovakhoz, akkor a világ legkisebb és legnagyobb lófajtáit már eddig is ismerted volna. A falabellát nem ismerni egy lovas embernek olyan, mintha nem tudnád, mi az angol és az arab telivér. Várj még azzal a lótartással, van még mit tanulnod.
2010. febr. 24. 10:06
 18/24 A kérdező kommentje:
Pff.mert nem tudom, hogy melyik a legkisebb ezért kritizáltok! Kérdeztem egy kérdést és máris izéltok! Sajnálom hogy ezt nem tudtam!istenem össze döl a világ most ez végett ne legyen lovam emrt nem tudom melyik a legksiebb lófajta! Hülyén fogjátok fel az egészet!
2010. febr. 24. 16:07
 19/24 anonim ***** válasza:
Hát ha ennyit sem tudsz, akkor ne is legyen még lovad. Hány szakkönyvet olvastál lófajtákról? Én több százat. Így ki merem jelenteni, minden egyes lovas fajtakalauzban írnak a falabelláról. De nem is ez a lényeg, tényleg. Az, hogy miért kéne még várnod a lótartással, a többi hozzászólásodból látszik inkább meg. Ha bele akarsz kóstolni, milyen lótulajdonosnak lenni, legyél először feles bértartó. Na akkor megtapasztalhatod, mi az a felelősség, aztán utána gondolkozz, el tudsz-e egy saját lovat tartani. Tudod ez nagyon nagy áldozatokkal jár, anyagilag is. A lónak nem mondhatod, hogy te most bulizni voltál a barátnőiddel, ezért fáradt vagy őt lemozgatni vagy kimenni megetetni, leápolni, kitrágyázni. A lónak nem mondhatod, hogy nem tudsz neki abrakot venni, vagy most nem lesz az elszakadt kötőfék helyett másik, mert inkább egy új ruhát vettél vagy elbuliztad a pénzed. Telik nektek bértartásra? Nyilván ezt a szüleid tudják a legjobban. Ha pedig otthon akarod tartani, akkor te leszel az, aki a hét minden napján, hétfőn is és vasárnap is, karácsonykor és húsvétkor is fölkelsz hajnalban etetni, istállót takarítani, lemozgatni, bálát pakolni, szerszámot pucolni? Mert az állattartásban nincs karácsony, nincs újév, nincs vasárnap, az állatnál nincs szabadnap, nincs délben kelés. A szag az egy dolog, azt elsősorban a szomszédaiddal és a hatóságokkal kell megbeszélni, hogy egyáltalán a ti telketeken lehet-e lovat tartani. Mert ez sem olyan egyszerű ám. Szóval elég sokrétű dolog ez, nem csak úgy működik, hogy hazaviszem a lovat, kirakom a karámba és ellovagolgatok rajta. Na meg a ló társas lény, ha egyedül tartod, nagyon boldogtalan lesz... Tudnék még mesélni a közel 17 éves lovas tapasztalatommal - én akkor kezdtem lovagolni, mikor te születtél (ha jól emlékszem 17 vagy?). Szóval hidd el, nem rossz akarásból, 17 évesen még én is nagyon egyszerűnek gondoltam ezt és el kellett pár évnek telnie, mire rájöttem, hogy nem az. A bátyádat pedig ne okold, biztosan nem amiatt nem kapsz lovat, mert a bátyád kap meg helyetted mindent. Lehet, a bátyádnak kicsit reálisabb vágyai vannak, amit a szüleid ki tudnak elégíteni, de azt szerintem ők is tudják, hogy a lótartás mekkora áldozatokkal jár.
2010. febr. 24. 21:30
 20/24 anonim ***** válasza:
A 02-22 18:54-es vagyok. Teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Bár úgysem fogod még belátni, de majd idővel megérted, hogy a lóval való bánásmódot egy életen át is lehet tanulni, 16 évesen nem jelentheted ki, hogy értessz a lovakhoz. Akinek 17 éves lovas tapasztalata van, mint az előttem szólónak, az már sokkal inkább. Magam is több éve dolgozom lovakkal, mégsem jelenteném ki soha, hogy értek a lovakhoz. Nem a korod miatt, de rajtad szerintem látszik, hogy BŐVEN van még mit tanulnod, már ha nem bántódsz meg. Sok sikert ehhez, és kívánom, hogy egyszer tényleg legyen egy sajtá lovad és megtapasztald a valódi lovas életformát! :-)
2010. febr. 25. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!