Ez vajon elírás a fecskékről?
Figyelt kérdés
A mai Napló című újságban olvastam, hogy a fecske évente akár egymillió rovart is elpusztíthat. Ez valóban így van? Ha csak közelítve számolok ez naponta majdnem 3000 rovart jelentene minden nap, magyarul durván minden percben két rovart legalább, és akkor csak úgy számoltam, hogy teljes nappal, éjszakát nem vontam le belőle, akkor percenként akár 3-4 rovart is jelentene folyamatosan.
Ez tényleg így van, vagy csak elírás lenne az újságban?
2015. ápr. 1. 17:08
1/3 anonim válasza:
Lehetséges, hogy úgy értették, hogy a fecskék évente egymillió rovart elpusztítanak. Tehát nem egy fecske, hanem több.
2/3 anonim válasza:
Azért írták, hogy "akár". Ez egy durva átlag. Nyilván ahol rovarinvázió van, ott még e fölé is mehet, más helyeken pedig alá. Egyébként a legtöbb rovart a fiókáknak viszik, akik eléggé falánkak. Nem véletlen, hogy napközben folyamatosan ki-be repkednek a fészkekből.
3/3 anonim válasza:
beleszamoltak azt is amit a bogar szaporodik. tehat ha pl. egy bogar egy evbe nemzik 10 utodot, megeszi azt a bogarat akkor az olyan mintha 11 bogarat evett volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!