Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Most kaptam egy hullámos...

Most kaptam egy hullámos papagájt (lent) mit csináljak?

Figyelt kérdés
Fél nagyon de ül a ülőrúdon,ezzel nincs baby de hogyan tudnám úgy gondozni hogy szelíd legyen??? Fiú és sokat fogunk vele foglalkozni

2015. márc. 14. 11:09
 1/5 anonim ***** válasza:
13%
add oda a kutyádnak vagy macskádnak ha van majd az foglalkozik vele! :D
2015. márc. 14. 11:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Legyél minél többször ott a közelében, de csak üldögélj, vagy állj, ne menj nagyon közel, lehetöleg csak keveset és lassan mozogj, és halkan beszélgess hozzá. Ne nézd mereven, csak néha pillats rá, mert ha rámeredsz, azt fenyegetésnek érzi.

Beletelhet több hétbe is, mire nem esik pánikba, ha odamégy hozzá. az, hoyg mennyi idö kell neki, sokban függ attól, hogy elözöleg milyen helyen tartották.

2015. márc. 14. 11:21
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
mivan mitkell lepontozni és simán odaadnám neki had szórakozzon egy kicsit a kis ölebem ;)
2015. márc. 14. 11:21
 4/5 A kérdező kommentje:
2 kommentelő köszönöm. Választ :)
2015. márc. 14. 11:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Most még hagyjad, minimum vagy 3 napig. A mai napon nem biztos hogy fog enni, ne aggódj, az új helyen így viselkednek mindig. Utána simán csak beszélj hozzá, a kezedet még ne akard megmutatni neki. Ismerje meg a hangodat, a napi rutinodat, és legyen kijelölve egy fix időpont amikor csak vele foglalkozol. Így hamarabb megszokja hogy mikor következik ő. Fokozatosan barátkozz vele, ne feledd a madarakkal nagyon lassan kell, mert elég ha egyszer megijed, és kezdheted elölről az egészet. Erőszakkal ne kényszerítsd semmire sem. Azért a későbbiekben egy párt feltétlenül vegyél neki, amellett is lehet szelídíteni. Nekem könnyű dolgom volt a hím papagájommal. Nemrégen vettem, 3 hónapos még, és már aznap amikor elhoztam mászkált a kezemen, ette a kölest két pofára. Mai napig ilyen kis szelíd maradt. A párja a tojó ő csak "félvad", botra, ujjra ráül, de a kéztől azért elröppen. De jól van ez így maradjanak a természetes viselkedésüknél, nem létfontosságú hogy kézzel nevelt legyen. Sok örömet a madárhoz!
2015. márc. 14. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!