Egy törpenyúl fenntartása mennyi?
Bocsi, nem tudom miert de nem irt le tobbet.
Folytatas:
Ezret kell raszanni?
Széna mindig kell neki, az kb 2000 ft egy hónapra. Kell valami jó minőségű táp, pl Versele-laga ami 3000 ft körül van 2.5 kg, ez 3 hónapig elég talán. Zöldségek kellenek. Ja és az alom a wc-be, Tescoban télen lehet venni 10-15 kg-os fapelletet, 1500-2000. 2-3 hónapra elég. Nyáron nem szokott lenni, szóval érdemes előre gondolkodni mert állatkereskedésben 10szeres áron van.
Ha még nincs ketrec sem akkor az sem olcsó, minimum 100-as ketrec kell. Nem árt kifutó is ha másképp nem tudod elkeríteni a szobában. Szabadon meg ne annyira futkosson mert az összes vezetéknek annyi lesz, meg a fa dolgoknak.
utolsó:
nem kell neki feltétlen törpenyúlnak való táp, ráadásul nem olyan méregdrága, elég lemenni a falu végibe' azt ottan venni nagy nyuszinak való tápocskát. az enyém pl. direkt olyan, amivel a nyulakat hizlalják, vagyis elég laktató, nem is vág be a nyulam egy adagot belőle rögtön, ellentétben a drága Genesis nyúltáppal...
Táp, versele laga cuni fit 5 kg 1200 ft a fressnapfban, nekem 5-6 hónapig elég. Széna havi 2-3000 ft, oltás évente kb 10 ezer, oltóanyagtól és orvostól függ. Zöldséget heti 1-2 alkalommal kap, abból, ami itthon van, és nekivaló.
Amit még érdemes beszerezni, az egy Furminator, rövidszőrű nyusziknál is megkönnyíti a vedlési időszakot, hosszúszőrűnél meg egyenesen kötelező.
Koszi a valaszokat:) Akkor nem lesz olcso mulatsag :D
Nagyon gondolkozok azon, hogy vegyek e nyulat. Szoktunk menni nyaron kulfoldre a mamamhoz, es oda nem lenne megoldhato elvinni. (2-3 heteket szoktunk ott lenni) Lenne kinek adni kajat, de jatszani nincs kedve vele szerintem a szomszed neninek 1-2 orakat. Na ilyenkor mit tegyek?:(
Őszintén megmondom, én nem ajánlom a nyulat, rengeteg gond van vele, drága a tartása, az orvos különösen drága, ha egyáltalán olyan helyen laksz ahol van nyúlhoz értő, mert nálunk legközelebb 60 km-re van, nagyon koszol a nyúl, nekem naponta kell porszívózni miatta, meg a ketrecét 2 naponta takarítani, ha hosszú szőrű akkor azzal is külön rengeteget kell foglalkozni, amit amúgy utál, szóval nem egyszerű.
Ha mindezeket előre tudom akkor most nekem sem lenne nyulam. Egyszerűen nincs elég időm és pénzem sem rá. Volt már patkányom, hörcsögeim, macskáim, egyikkel sincs ennyi gond, mint a nyúllal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!