Hogyan vegyem rá a szüleimet valamilyen kisállatra?
Sziasztok!
Általában nem vagyok az, aki ide jön a Gyakori kérdésekre, panaszkodni, meg ilyen kérdéseket kiírni, de, tényleg, talán tudtok valami tanácsot adni, hogy meggyőzzem a szüleimet valamilyen kisállatról. Mindig valamit tudnak mondani kifogásként, de egyiket sem tartom olyannak, amit nem lehetne megoldani. Minden kisállatot említettem már, mivel mindegyiket kedvelem.
Papagáj: Ki kell engedni repülni, és, mint minden madár, ürüléket hagy maga után. De hallottam róla, hogy "szobatisztaságra" lehet nevelni, mint, hogy parancsra ürítsen, vagy pedig a kalitkájába végezze a dolgát. Ez a gond megoldva, más kifogásuk nem igen volt, kivétel az, hogy nem lehet vinni ha megyünk valahova (évente kb. 2-szer megyünk a mamánkhoz 1 napra, máskor csak pár órára, de az is csak talán évente 2-szer van). De valahogy ezt is meglehetne oldani, mint hogy többet nem megyek a mamámékhoz, max. akkor, ha valaki önként itthon akar maradni a családból, de ez a szállítás probléma kb. minden kisállatnál felmerül.
Teknős: Túl nagy amit szerettem volna, de akkor is ki kell venni időközönként, ha jól tudom, mármint, én ezt hallottam.
Hörcsög: Anyukám szerint olyan mint egy patkány vagy egy egér, ennyi erővel az is lehetne. :D
Patkány, illetve egér: Maga avval van baja az anyukámnak, hogy ezekről van szó. :)
Degu: Erről nem volt kifogása, de ezt az állatkát nem is nagyon emlegettem.
Gyík: Erre sem volt kifogása, de ezt is csak párszor emlegettem.
Kígyó: Túl nagy, meg, magával avval van a baja anyukámnak, hogy egy kígyó.
Nyúl: Ki kell engedni az udvarra, és van két kutyánk is. Nem tudnánk hova rakni, mert a teraszon nem lehetne a kutyák miatt. Bent meg nem, mert nem oda való... (saját szobámba szerintem nyugodtan lehetne)
Igen, van két kutyánk. Az elsőt több év alatt könyörögtük ki, a másodikat meg nem is terveztük, én eredetileg nyuszit akartam, de azt nem engedték, de a kutyát csak említenem kellett. A kutyáimmal rendszeresen foglalkozom, nem is azzal lenne a baj. Van sok szabadidőm is, ha nem iskolába vagyok, akkor folyamatosan ráérek (tanulok is természetesen, de ha kell, ráérek). Leginkább a nyuszit akartam, meg a teknőst. S kérlek ne írjatok olyat, hogy nem is tudom milyen állatot akarok, mert nekem igazából mindegy hogy ezek közül melyik lenne, mindegyiket szeretem.
Szerintetek hogyan vehetném rá őket? A legfőbb probléma még is csak a szállítás lenne, mert nem engednék hogy soha többet ne menjek a mamámékhoz. Pénzem lenne mindegyikre, nem a szüleim fizetnék ki helyettem. Hely is lenne rá, és időm is. Igazából, ha aranyhal kellene, akkor pár nap alatt rá tudnám venni a szüleimet egyre, de a hal túl... egyszerű.
Szerintetek hogy vehetném rá a szüleimet? Őszintén, leginkább a nyuszit szeretnék. Jó tanuló vagyok, kitűnő. Szorgalmas, meg minden, szóval nem ezen múlik. :) Ja, és lány vagyok, de ez lényegtelen.
Köszönöm előre is a kedves válaszokat!
Köszönöm a válaszokat!
Első: Eredetileg ékszer teknőst akartam volna, ezen a témán is sokat "lovagoltam", de végül el lett vetve, jött a nyúl ötlete, ami már sok ideje tart, de csak magamban. :)
Második válaszoló: Hát, beállítani nem akarok, mert, hát nem, pláne hogy jól helyről akarom venni, nem kisállat kereskedésből. Hal az túl "unalmas". Csak nézni lehet őket, és ez túl egyszerű. Az álmom egy nyuszó, és szerintem anyukám szívéhez is a nyúl áll a legközelebb, gyerekkorában hazaállított egy nyúllal a szüleinél. :)
Kutyám már van, kettő is. Csak, mindig akartam valamilyen kisállatot, ami a szobámba is lehet, és nem kutya. :) Kertes házban lakok amúgy. A papagájnál nem tartom jónak, hogy még is csak egy kalitkában, ketrecben van. Kell szerintem neki is a szabadság.
Mindegy, amikor még egy kutyánk volt csak, biztos több esélyem lett volna egy kisállatra, de próbálom húsvétra kikönyörögni egy nyuszit, pontosabban hogy vehessek egy nyuszit. :) Addig folyton róla beszélek, és többet foglalkozom majd a kutyáimmal. A válaszok még jöhetnek, nem tudom végül megengedik e majd a szüleim. Amúgy pénzem van elég, csak épp az hogy nemrég vettem laptopot, és, nem akarok az elején bármilyen állatra is sokat költeni, mert a szüleim felmásznának a falra... Időm van rá, ahogy már írtam. Reggel, mielőtt elindulok suliba, úgy 6-7:30-ig, majd legkésőbb 2-kor mindig hazaérek, tanulok kb. 4-ig, és 6-ig ráérek, majd utána 7-től éjfélig. Persze közben a kutyáimmal is foglalkozom. Hely van, pláne a szobámba. Az udvarba naponta egyszer ki lehetne engedni "futkározni", mert a kutyák nem nagyon bírják a bezártságot, ezért csak naponta egyszer lenne lehetséges. :)
Mindkettőtöknek ment a zöld kéz! Köszönöm!
Nos, ha a leg egyszerűbbet akarnám mondani akkor hal, illetve teknős. Ezek csöndbe vannak, foglalkozást sem igényelnek, De a teknőst nagyon sűrűn kell takarítani!
A Nyúl is teljes egészben kivitelezhető. Három baj van vele: Ha a szobában futkos szedni kell utána a bogyókat. Ha ki akarod vinni a kertbe valamit kell csinálni a kutyákkal hogy még csak ne is lássák, mert teljesen be lesznek indulva (egyébként rohadt gyorsan tudnak futni a nyulak, nem tudom a nyúl tartok hogy fogják meg). Mi is tartunk nyulakat, de mi esszük. Tényleg ha már itt tartunk, pont most születtek kis nyuszik ???!!! :D De szerintem ha nyulat veszel, egyrészt törpe nyulat vegyél, mert az akkora marad hogy kezelhető lesz, illetve állatkereskedésben is teljesen megfelelő a vásárlása. A harmadik ok hogy a nyulat is sokszor kell takarítani, mert nagyon büdös hamar (ez az összes rágcsálóra igaz), de szerintem a teknőst még így is többször kell. Ha a szüleid nem egyeznek bele a nyúlba, így látatlanba egér, degu, hörcsög - mindenképpen kiegyezhető. Picik, nagyon aranyosak, kis helyen elférnek, nem kell őket ki vinni az udvarra. Szerintem a leg egyszerűbb és leg ideálisabb háziállatok.
Az árba kalkuláld bele a terráriumot/ketrecet/ kalitkát is! Plusz egyéb kiegészítők. Ezek megvétele, a kis állattal együtt gyakran egy 10.000 -bekerülnek, ha nem többe.
Ami engem illet én pár éve le tettem voksom a madarak mellett, úgyhogy róluk írhatok litániát. Két meseszép nimfa papagájom van, és nagyon nagyon nagyon ajánlanám, de a leírtak alapján a szüleid ennek a választásnak örülnének a legkevésbé. Fogalmad sincs mennyire problémás egy papagáj, s bár tudom hogy ha tényleg szeretnéd őket, a társaságuk mellett eltörpülne a velük járó hátrány, de a szüleid nem biztos hogy tolerálnák őket.
Ráadásul, ez esetben ideálisabb ha kettő madárra számolsz.
A kígyót, gyíkot meg szerintem felfejtsd el. Azok még a madárnál is rosszabbak. Azt nem tudom hogy menyit kell őket takarítani, de az tuti biztos hogy a tücsök, bogár kosztra nem telne a pénzedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!